Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 10 » Донецький паралімпієць відродив свій іменний Міжнародний турнір для дітей
22:17
Донецький паралімпієць відродив свій іменний Міжнародний турнір для дітей

 

 

ПОВІРИТИ У СЕБЕ

 

 

 

 

 

 

Донецький паралімпієць відродив свій іменний Міжнародний турнір для дітей

 


У Слов'янську (Донецька обл.) сьогодні, 10 лютого, відбулося відкриття Всеукраінскогой відкритого турніру з плавання серед дітей з інвалідністю на призи Героя України, шестиразового паралімпійського чемпіона Віктора Смирнова.

 

 

Закриття турніру та нагородження спортсменів пройде в неділю, 11 лютого в 13:30.

 


115 учасників, віком від 7-ми до 17-ти років з порушеннями зору, слуху, розумового і фізичного розвитку, й опорно-рухового апарату змагатимуться протягом цих двох вихідних днів. Переможці та призери змагань в особистій першості будуть нагороджені грамотами та медалями, кращі спортсмени в кожній нозології і віковій групі - кубками та призами від Віктора Смирнова.

 

 

 

 

 

 


«Кубки отримають 12 юних спортсменів - 6 дівчат і 6 юнаків з різними нозологіями, які показали найкращі результати. Після 5-річної перерви, який трапився з усім відомої причини бойових дій на сході України, я вирішив відродити свій іменний турнір для дітей. Це буде якраз 10-й, можна сказати, ювілейний, турнір, аналогам якого в Україні не було, і немає», - розповів « Донецьким новинам» Заслужений майстер спорту України Віктор Смирнов.
 

 

Віктор нагадав, що до початку збройного конфлікту відбулися 9 турнірів на призи паралімпійського чемпіона. Всі вони проводилися в Донецьку. Останній турнір перед подіями відбувся в лютому 2014 року, і мав статус міжнародного - в ньому тоді взяли участь 278 дітей з 16-ти областей України.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Цього разу ряд областей не змогли надіслати своїх учасників - як через нестачу фінансування, так і з-за побоювань батьків дітей того, що на сході Донецької області йдуть бойові дії. Хоча ми відповідально запевнили всіх учасників, що бойових дій поблизу Слов'янська немає. І розмістять спортсменів з комфортом: в дитячому оздоровчому комплексі "Перлина Донеччини" в містечку Святогір'я, звідки учасників будуть організовано доставляти до місця проведення змагань автобусами», - розповів він.
 

 

Однак співрозмовник зізнався, що більшій кількості учасників було б і не надто комфортно під час самих змагань, так як площа басейну в м. Слов'янську - 25 кв. м, а в Донецьку басейн був - 50 кв. м. І, на жаль, це не єдина незручність на сьогоднішній момент.

 


«Басейн в Слов'янську, який не був розрахований на інвалідів - візочників, - крім пандуса на вході в будівлю, інших пристосувань, що полегшують пересування опорників по басейну, до недавнього часу тут не було. У минулому році за сприяння Червоного Хреста в басейні з'явився підйомник для спуску інвалідів - опорників у воду. Також я звернувся до очільника області Жебрівського з питання установки ліфта - для підйому інвалідів на другий поверх будівлі басейну. Він уже відреагував на звернення - кошти для установки ліфта вже виділені, розробляється проектно - кошторисна документація. Після того, як в будівлі з'явитися ліфт, ми вже зможемо говорити про те, що басейн став доступний для всіх категорій інвалідів. І це дуже актуально - адже Слов'янськ відомий на всю країну курорт, де проходять лікування і реабілітацію саме інваліди - колясочники», - розповів він.

 

 

 

 

 

 

 


На думку співрозмовника, який є депутатом Слов'янської міськради, розвитку спорту в місті безумовно сприяє підвищення розміру стипендій кращим спортсменам. Ще в 2016 році в Слов'янську 20 спортсменів отримували стипендію в розмірі 92 грн, а після проведення Пааралімпійскіх ігор, з яких уродженці Донеччини привезли чимало медалей, розмір стипендії збільшився майже п'ятикратно: з 2017-го він коливається від 580 до 1600 грн - в залежності від наявних у спортсмена досягнень.

 


Віктор Смирнов, ставши переселенцем в м. Слов'янську, як і його товариш по збірній Олександр Мащенко з сім'єю, продовжує свою спортивну кар'єру: зараз почали готуватися до чемпіонату Європи, який пройде в серпні в Ірландії. А також, як депутат Слов'янської міськради, він активно розвиває спорт.

 

Віктор зі своєю дружиною Юлією (незрячому плавцю – паралімпійцю дружиною стала його однокурсниця по навчанню на юридичному факультеті в Донецькому національному університеті), поки орендують в Слов'янську житло.

 


Фото Донецького регіонального центру «Інваспорт»

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/666237

 

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024