Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 11 » Прес-конференція «За вільний від тютюнового диму Львів»
19:14
Прес-конференція «За вільний від тютюнового диму Львів»

 

ЗА СВІТ – БЕЗ ЦИГАРКИ

 

 

 

 

 

Днями відбулася прес-конференція «За вільний від тютюнового диму Львів:

як змінилося виконання антитютюнового законодавства за останні 2 роки»

 

 

 

У заході взяли участь: Петро Рой, представник коаліції громадських організацій «За вільний від тютюнового диму Львів», Юрій Островерха, головний лікар обласного центру здоров’я, координатор проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика і зміцнення здоров’я в Україні», Олександра Штибель, начальник відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та педагог Анна Мармуляк.

 

 

Були представлені підсумки громадського моніторингу щодо дотримання заборони тютюнокуріння в приміщеннях закладів громадського харчування та ресторанного господарства, який провели волонтери громадських організацій Коаліції. Як засвідчив, Петро Рой, проведеними дослідженнями зареєстровано статистично достовірну позитивну динаміку у порівнянні з даними 2015 р.

 

 

Юрій Островерха зупинився на висновках проведеного у 2017 році в Україні опитування дорослих щодо вживання тютюну: «За період 3 2010 по 2017 р. в країні, завдяки прийняттю ряду законів, спрямованих на протидію тютюнокурінню, поширеність куріння серед дорослого населення скоротилася майже на 20%. Понад 90% дорослих знають, що тютюнокуріння може призвести до серйозних захворювань і 83,2% з них підтримують заборону куріння в громадських місцях. Серед усіх громадських місць, включених до опитування, рівень впливу вторинного тютюнового диму був найнижчим у медичних закладах (3,7%). З-поміж курців, які зверталися до медичних працівників протягом останніх 12 місяців, у 49,2% поцікавилися, чи вони курять, і 39,4% отримали пораду припинити курити».

 

 

Керівник одного з структурних підрозділів головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Олександра Штибель, детально розповіла яким чином громадяни можуть захистити своє право на вільне від тютюнового диму повітря у приміщеннях кафе, барів та ресторанів.

 

 

Закінчилася прес-конференція відповідями спікерів на численні запитання присутніх, що засвідчило актуальність тематики та важливість проведення подібних заходів у майбутньому.

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6694.html

 

 

Переглядів: 363 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024