Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 13 » Геращенко розказала, про що говоритимуть на наступному засіданні в Мінську
20:50
Геращенко розказала, про що говоритимуть на наступному засіданні в Мінську

 

ПОШУК ДІЄВОГО МЕХАНІЗМУ

 

 

 

 

 

Геращенко розказала, про що говоритимуть на наступному засіданні в Мінську

 

 

Українська сторона на наступному засіданні в Мінську 14 лютого Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) ініціюватиме створення механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Росії та із запрошенням представників ОРДЛО.

 

 

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у себе на сторінці у Facebook за результатами візиту на Луганщину.

 

 

"Дуже важливо, щоб МКЧХ офіційно долучився до цих робіт, в т. ч. на окупованих територіях, а в рамках мінських груп щоб був створений механізм за участю РФ, України і МКЧХ, із запрошенням представників ОРДЛО. Ми будемо про це говорити на найближчій зустрічі в Мінську 14 лютого", - написала вона.

 

 

Геращенко зазначила, що за минулий рік було знайдено 71 особу. "Минулого року наші пошукові бригади у складі представників МО, ДСНС, судмедекспертів і кінологів, цивільних представників громадських пошукових організацій, відпрацювали 15 місць, 4 з них в сірій зоні. За 2017 рік знайдено 71 особу, які ідентифіковані як цивільні і військові, 18 тіл передано ОРДЛО", - підкреслила вона.

 

 

За словами Геращенко знайдені останки проходять відповідну експертизу ДНК, а як немає співпадінь з базою даних загиблих українців, "далі підключається МКЧХ і намагаються знайти родичів на окупованих територіях". Біля знайдених останків нерідко знаходили георгіївські стрічки чи зброю російського виробництва.

 

 

Як повідомлялося, 7 лютого українські військові передали тіла двох вихідців з Російської Федерації на окуповану частину Луганської області.

 

 

Фото – Укрінформу

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2401657-gerasenko-rozkazala-pro-so-govoritimut-na-nastupnomu-zasidanni-v-minsku.html

 

 

Переглядів: 544 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024