Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 14 » Юні лижники з Тернопільщини змагалися, щоб підтримати українських спортсменів на Олімпійських Іграх у Пхьончхані
13:00
Юні лижники з Тернопільщини змагалися, щоб підтримати українських спортсменів на Олімпійських Іграх у Пхьончхані

 

 

ЗМАГАННЯ ЮНИХ ЛИЖНИКІВ

 

 

 

 

 

 

Юні лижники випробували власні сили та позмагалися за Першість ДЮСШ

Тернопільського району з лижних перегонів у селі Острів, 10 лютого

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Змагання присвятили проведенню ХХІІІ Зимових Олімпійських Ігор у Пхьончхані, підтримуючи у такий спосіб наших спортсменів, які боротимуться за перемогу, а також 100-річчю з дня заснування Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Організувала змагання Дитячо-юнацька спортивна школа Тернопільського району за підтримки Тернопільського відділення НОК України і Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Серед учасників лижних перегонів панувала дружня атмосфера. Юнаки та дівчата з нетерпінням чекали старту своєї вікової групи аби випробувати власні сили та позмагатися за призи.

 

 

Дистанцію довжиною 3 км долали юнаки 2002-2003 р.н. Найспритнішим виявився Роман Костюк, який здобув перемогу в гонці. За ним фінішували Михайло Славський та Анатолій Коляса.

 

Трійку призерів серед юнаків 2004-2005 р.н. на дистанції 2 км очолив Олексій Качурай. Друге місце здобув Олександр Яськів, третє – Олег Гладь.

 

З відривом від суперника в одну секунду перемогу серед юнаків 2006-2007 р.н. здобув Назар Сапужак. «Срібло» дісталося Тарасові Костюкові, а «бронзу» отримав Владислав Сапужак.

 

 

Наймолодша категорія юнаків розділила результати таким чином: переміг на дистанції 1 км Олександр Шастків, друге місце – Ярослав Дацько, третє – Дмитро Шершун.

 

 

Дівчата змагалися за першість у трьох вікових групах на дистанції 1 км. Серед старших перемогу здобула Алла Гаяць, за нею фінішувала Тамара Дуда. Третій результат продемонструвала Анастасія Кирилейза. У середній віковій групі перемогла спортсменка Діана Дуда, другою стала Аліна Шершун, третя – Анастасія Гречка.

 

 

Запекла боротьба за перемогу виникла між наймолодшими лижницями. Лише одна секунда стала вирішальною на фініші між Елеонорою Русин, яка отримала першість у змаганнях, та Софією Яськів – здобула друге місце. Третьою фінішувала Богдана Зіньків.

 

 

За словами тренера з лижних перегонів Михайла Кручового, такі змагання позитивно впливають на вихованців, адже допомагають дітям ставати ще витривалішими та спритнішими, виховують командний дух: «Змагання допомагають популяризувати та розвивати лижні перегони серед школярів, виявляти талановитих учнів та підвищувати рівень їхньої спортивної майстерності. Діти ведуть здоровий спосіб життя, загартовуються, а також стають сміливішими та впевненішими у собі, психологічно стійкішими».

 

 

Також тренер зазначив, що спортивні змагання дуже мотивують дітей до подальших занять спортом і самовдосконалення.

 

 

Першість ДЮСШ Тернопільського району стала одним з етапів підготовки юних спортсменів до всеукраїнських змагань з лижних перегонів серед юнаків та дівчат, які триватимуть з 21 до 26 лютого на Тернопільщині.

 

 

 

 

 

 

 

Чемпіонів і призерів змагань нагородили грамотами, а також подарували їм лижні костюми від Товариства Червоного Хреста. Кожен учасник змагань отримав значки та щоденники з олімпійською символікою.

 

Автор - Соломія Кручова

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ternopillive.com.ua/yuni-lizhniki-z-ternopilshhini-zmagalisya-shhob-pidtrimati-ukrayinskih-sportsmeniv-na-olimpiyskih-igrah-u-phonchhani-foto/

 

 

Переглядів: 487 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024