Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 18 » На базі НУОУ для представників Сухопутних військ ЗСУ проведено семінар з Міжнародного гуманітарного права
13:18
На базі НУОУ для представників Сухопутних військ ЗСУ проведено семінар з Міжнародного гуманітарного права

 

МКЧХ – ХРАНИТЕЛЬ ЖЕНЕВСЬКИХ КОНВЕНЦІЙ

 

 

 

 

 

 

На базі НУОУ для представників Сухопутних військ ЗСУ

проведено семінар з Міжнародного гуманітарного права

 

 

На базі провідного вищого військового навчального закладу держави проведено дводенний семінар з Міжнародного гуманітарного права для військових юристів та офіцерів командної ланки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

 

 

 

 

 

 

Під час семінару Делегат Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні по роботі зі збройними силами та органами безпеки Майкл Пімбл та Радник МКЧХ по роботі зі Збройними Силами України та органами безпеки України Ігор Лимаренко ознайомили учасників з інформацією щодо місії, мандату, діяльності міжнародної організації, специфіки її роботи щодо захисту цивільного населення в Україні та у районі проведення збройного конфлікту на сході України.

 

Крім того, офіцерів було поінформовано про основні принципи Міжнародного гуманітарного права: принцип відмінності, заборони нападів невибіркового характеру, пропорційність та обережність. Слухачам наголошувалося, що найголовнішим критерієм оцінки правильного рішення під час ведення бойових дій є збереження життя цивільних осіб та об’єктів життєзабезпечення населення.

 

 

 

 

 

 

Важливим етапом семінару були практичні заняття з використанням потужностей Центру імітаційного моделювання Національного університету оборони України щодо організації ведення наступальних дій та оборони з використанням положень Міжнародного гуманітарного права.

 

За участі фахівців Центру проводилося моделювання рішень, прийнятих слухачами, за визначеними сценаріями та вихідною обстановкою з використанням засобу імітаційного моделювання бойових дій JCATS (об’єднаний імітатор конфліктних та тактичних ситуацій) у режимі реального часу.

 

 

 

 

 

 

Усі прийняті військовослужбовцями рішення були оцінені та проаналізовані.

Делегати Міжнародного Комітету Червоного Хреста зробили акцент на тому, що виконання норм Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій свідчить про високу кваліфікованість армії держави та її авторитет на міжнародному рівні.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/bazi-nuou-dlya-predstavnikiv-suhoputnih-viysk-news-90912.html

 

Переглядів: 479 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024