Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 21 » Підписано Меморандум про партнерство ТЧХУ з Українською Асоціацією зовнішньої політики
19:09
Підписано Меморандум про партнерство ТЧХУ з Українською Асоціацією зовнішньої політики

 

 

ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ МГП У НАШЕ ЗАКОНОДАВСТВО

 

 

 

 

 

 

 

 

15 лютого підписаний Меморандум про партнерство і співробітництво

між ТЧХУ та Українською асоціацією зовнішньої політики.

 

 

Товариство Червоного Хреста України в особі президента Івана Гнатовича Усіченка та Українська асоціація зовнішньої політики в особі Президента Асоціації Володимира Дмитровича Хандогія уклали Меморандум для створення в Україні сприятливих умов для імплементації міжнародного гуманітарного права (МГП), утвердження ідеалів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в суспільстві та використання можливостей обох організацій щодо залучення міжнародної допомоги для підтримки вразливих категорій населення України.

 

 

Предметом цього Меморандуму є співробітництво обох організацій для оптимального використання інтелектуального потенціалу членів Української асоціації зовнішньої політики для розвитку міжнародних контактів і гуманітарних програм Товариства, а також координація спільних дій з імплементації МГП в Україні.

 

 

Товариство Червоного Хреста України й Українська асоціація зовнішньої політики:

  • сприятимуть налагодженню, розширенню та зміцненню взаємовигідних партнерських відносин, братимуть участь в організації і проведенні зустрічей, круглих столів, статутних заходів, міжнародних конференцій;
  • приділятимуть увагу взаємному обміну довідковими і аналітичними матеріалами щодо міжнародних відносин, зовнішньої політики, діяльності Сторін в гуманітарній сфері та станом імплементації МГП в країні;
  • обмінюватимуться інформацією з питань, що становлять обопільний інтерес, проводитимуть консультації;
  • працюватимуть щодо удосконалення національного законодавства в гуманітарній сфері, зокрема в підготовці нової редакції Закону України «Про Товариство Червоного Хреста України»;
  • сприятимуть кращому розумінню всередині країни ролі і місця Товариства Червоного Хреста України у вирішенні нагальних питань гуманітарної політики держави та зміцнюватимуть позитивну громадську думку щодо діяльності Товариства шляхом донесення інформації в державні структури та виступів у засобах масової інформації;
  • сприятимуть у встановленні гуманітарних контактів в інших країнах, в універсальних та регіональних міжнародних організаціях;
  • здійснюватимуть експертизу законопроектів, міжнародних угод та надаватимуть експертні висновки щодо започаткування співробітництва із зарубіжними партнерами щодо оптимального формату співпраці в гуманітарній сфері тощо.

 

Партнери наголосили на важливості поширення МГП в українському суспільстві, що є одним із кроків, спрямованих на забезпечення виконання договірних зобов’язань Держави, та потужним виховним фактором молодого покоління.

 

Також учасники зустрічі підкреслили, що унікальний міжнародний досвід членів Української асоціації зовнішньої політики в сфері налагодження міжнародного співробітництва із урядовими структурами та гуманітарними установами зарубіжних країн, організаціями системи ООН та Євросоюзу зробить вагомий внесок у встановлення контактів у гуманітарній сфері на міжнародному рівні.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент УАЗП - Володимир Дмитрович Хандогій

 

 

 

Народився 21 лютого1953 року у м. Черкаси. У 1975 році закінчив факультет міжнародних відносин та міжнародного права Київського державного університету ім. Т. Шевченка.

Працював у Міністерстві закордонних справ України з серпня 1976 року по лютий 2015 рік. Тривалу частину дипломатичної кар’єри провів, працюючи в представництвах Української РСР, СРСР, України при ООН.

У 1994 році виконував обов’язки Постійного представника України при ООН.

У 1995–1998 — заступник Міністра закордонних справ України, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

1998–2000 — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді, Представник України при Міжнародній організації цивільної авіації.

2000–2005 — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Бельгія, у Великому Герцогстві Люксембург, глава Місії України при НАТО. 2000–2003 — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Нідерланди, Постійний представник України при Організації із заборони хімічної зброї за сумісництвом.

У січні 2006 - липні 2007 - заступник Міністра закордонних справ України, а з липня 2007 по 30 серпня 2010 — перший заступник Міністра закордонних справ України.

З березня по жовтень 2009 Володимир Хандогій виконував обов’язки Міністра закордонних справ України.

З липня 2010 по травень 2014 - Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Співзасновник ГО "Українська асоціація зовнішньої політики". У квітні 2015 року обраний Президентом Української Асоціації зовнішньої політики. Організація створила і веде свій сайт, з яким можна ознайомитися за посиланням: http://ufpa.org.ua/

Нагороджений державними нагородами України, Бельгії, Латвії, Польщі.

Має Перший ранг державного службовця і дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла.

Володіє російською, англійською, французькою мовами.

Одружений. Має сина та доньку.

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та із сайту УАЗП

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/02/memorandum-pro-partnerstvo-z-ukrainskoju/

 

 

Переглядів: 516 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024