Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 27 » В її класі ніхто не хворіє: вчителька з м. Черкас практикує унікальну оздоровчу методику
11:05
В її класі ніхто не хворіє: вчителька з м. Черкас практикує унікальну оздоровчу методику

 

ЮНІ «МОРЖІ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Черкаській школі №34 четвертокласники за будь-якої погоди обливаються

надворі холодною водою. Процедуру проводять навіть у сильні морози.

 

 

 

 

Таку профілактику запровадила вчителька Валентина Безкоровайна, яка сама 15 років практикує метод загартовування, пише газета "Експрес".

 

Коли завершуються уроки, хлопчики та дівчатка не поспішають додому. Вони набирають з-під крана у п'ятилітрові відра воду. Босоніж, лише в плавках, із бадьорими піснями спускаються сходами з другого поверху на вулицю.

 

Спершу пробіжка - одне-два кола навколо школи - та зарядка. А потім, під радісний вереск, діти приступають до водних процедур.

 

"Обливання починаємо знизу тіла й поступово переходимо догори, - пояснює Валентина Безкоровайна. - На ноги потрібно хлюпнути зовсім мало води. Більше - на груди та голову. Тоді досягається кращий ефект. Велику роль при цьому відіграє позитивний настрій".

 

Після крижаної купелі дехто з дітей робить невеличку пробіжку. Інші приносять ще одне відро води й виливають на себе. Потім бадьорі та розпашілі поспішають до класу.

 

Якщо учнів інших класів косить грип та інші гострі вірусні інфекції, то вихованцям Валентини Безкоровайної це не загрожує. Завдяки загартовуванню у них настільки міцна імунна система, що жоден вірус не чіпляється.

 

До речі, діти обливаються холодною водою навіть під час канікул та карантину в школі. Авторську методику загартовування вчителька молодших класів розробила ще на початку 2000-х. Надихнув її на це 65-річний дідусь, який щоранку в будь-яку погоду купався у Дніпровських водах. За його порадою стала сама загартовуватися і своїх учнів-вихованців до цього привчала.

 

Спершу проводили більшість уроків на свіжому повітрі, часто бродили берегом Дніпра. А практикувати обливання дітей холодною водою вчителька стала лише після отримання безлічі довідок та дозволів від санстанції, лікарні, управління освіти і, звичайно, згоди батьків.

 

"Процедури крижаною водою на свіжому повітрі - це не тільки хороший метод профілактики захворювань, - каже авторка методики загартовування. - Обливатися можна навіть тоді, коли в людини підвищена температура. У цьому переконалася на власному досвіді. Холодна вода слугує своєрідним антисептиком. До речі, моя знайома за таким принципом лікує своїх дітей. Після захворювання три-чотири рази на день обливає холодною водою і вже наступного ранку абсолютно здорових відправляє у школу".

 

Починати загартовування Валентина Безкоровайна радить із обливання ніг холодною водою. І лише після того, як організм звикне до цієї процедури, поступово переходити вище по тілу. При цьому людина повинна подолати страх перед холодом і налаштувати себе, що вона хоче бути здоровою.

 

"До моржування дітей можна привчати з перших днів від народження, - веде далі пані Валентина. - Коли малечу купають, то наприкінці процедури обливають водою на градус нижчою, ніж у ванночці. Кожного наступного дня температуру поступово понижують на один градус. А ще краще, коли холодною водою обливається вагітна жінка. В організмі дитини ще з часу внутрішньоутробного розвитку запускається програма оздоровлення. Утім, звісно, спершу краще проконсультуватися з лікарем - чи немає протипоказань".

 

Батьки вихованців Валентини Безкоровайної задоволені такою методикою. Якщо в дитсадку їхні діти постійно хворіли по декілька разів на рік, то після холодного душу на свіжому повітрі рідко кого недуга може вполювати хоча б раз на рік.

 

Автор - Микола ЗАВЕРУХА

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/digest/2018/02/26/285646-klasi-nihto-ne-hvoriye-vchytelka-praktykuye-unikalnu-ozdorovchu-metodyku

 

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024