Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 2 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела зустріч з членами клубу медиків ім.Юрія Липи
16:02
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела зустріч з членами клубу медиків ім.Юрія Липи

 

ЗАВ'ЯЗЬ СПІВПРАЦІ

 

 

 

 

 

 

Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела зустріч з членами клубу ім.Ю.Липи,

створеного членами Українського Лікарського Товариства у Львові

 

 

 

 

У перший день весни, 1 березня, голова Личаківської РО м.Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк зустрілася з керівним складом клубу ім. Ю.Липи з приводу спільних акцій, присвячених 100-річчю Товариства Червоного Хреста України.

 

Після обговорення і обміну думками запланували кілька спільних благодійних акцій, зокрема: бесіди і лекції для членів Українського Лікарського Товариства, конкурс малюнка для школярів «Під знаком 100-річчя ТЧХУ», концерт силами учнів музичної школи-інтернат ім.Соломії Крушельницької для одужуючих пацієнтів Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи, що у м. Винниках, обмін інформаційними матеріалами на сайтах УЛТ та Личаківської РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Член клубу ім.Ю.Липи Мирослава Новосад, працівник Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру, запропонувала розширити попередній план спільних заходів до 100-річчя ТЧХУ і організувати до цієї дати концерт художньої самодіяльності учнів музичної школи-інтернат ім.С.Крушельницької і в їхньому медичному закладі. Свою думку вона обгрунтувала тим, що їх заклад дуже тісно співпрацює з Львівською ОО ТЧХУ у плані амбулаторгного лікування туберкульозних резистентних хворих, яким патронажні медичні сестри Червоного Хреста приносять необхідні ліки і подуктові набори.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Чубучна, голова клубу ім. Юрія Липи, коментуючи запропонований план ювілейних заходів, сказала: «Наш патрон, – Юрій Липа, - у 1919 році, як рядовий боєць армії УНР, вперше зустрівся з новою благодійною організацією – Товариством Червоного Хреста України у м. Кременці, де стояв на той час штаб війська Петлюри і був розгорнутий військовий госпіталь. Побачивши самовідданість медиків і добровольців ТЧХУ, він на все життя ставився до них з повагою, співчуттям, і бажанням допомагати».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Справді, книга «Ліки під ногами», написана через десяток років після тих подій, свідчить, що Юрій Липа не раз задумувався над проблемою, як лікувати поранених у польових госпіталях, якщо не вистарчає медикаментів. Ось тоді і вдався він до послуг фітотерапії, яка з давніх - давен допомагала людині заліковувати рани, боротися з недугами, підтримувати власну гігієну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Постать Юрія Липи і Клятва Гіппократа – два чинники, які швидко дали можливість під час зустрічі знайти спільну мову медикам і представникам Червоного Хреста. Спільні акції будуть проводитися цілий рік. Про кожну з них ми будемо намагатися повідомляти на нашому сайті, сайті УЛТ, а також у місцевих ЗМІ.

 

 

 

Фото – Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Прес-служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 483 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024