Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 4 » Вчені створили магнітну рідину для лікування тромбозу (ВІДЕО)
16:38
Вчені створили магнітну рідину для лікування тромбозу (ВІДЕО)

 

ОБНАДІЙЛИВИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

 

 

 

 

 

 

Наночастинки стануть стандартним засобом

для усунення тромбів при ішемічному інсульті

 

 

Завдяки останньому відкриттю вчених з Методистського науково-дослідного інституту Х`юстона (США) наночастинки в недалекому майбутньому стануть стандартним засобом для усунення тромбів при ішемічному інсульті.

 

В останньому випуску видання New England Journal of Medicine повідомляється, що вони створили наночастинки, які швидко досягають місця закупорки судини і розчиняють тромб швидше, ніж це можуть зробити будь-які застосовувані сьогодні препарати.

 

tPA-наночастинки, про які йде мова, складаються з оксиду заліза і покриті альбуміном, завдяки якому імунна система пацієнта не може швидко виявити і розправитися з ними.

 

Оскільки частки складаються із заліза, їх добре видно при магнітно-резонансній томографії, а управляти рухом частинок по судинах можна за допомогою зовнішньої магнітної системи.

 

Крім того, та ж сама магнітна система повинна за допомогою високочастотних вібрацій активувати частки, нагріваючи їх і прискорюючи лізис тромбу в кілька разів.

 

Унікальні наноконструкції вже були випробувані в лабораторних умовах на мишах і зразках крові людини. Як терапевтичний агент, який доставляв частки, успішно використовувався тканинний активатор плазміногену (tPA) - білок з групи протеаз, який руйнує тромби.

 

В експериментах in vitro наночастинки з tPA продемонстрували швидкість руйнування тромбів приблизно в 100 разів більшу в порівнянні з ін`єкціями вільного tPA. Можливо, це обумовлено більш тісною взаємодією наночастинок з фибриновою системою.

 

Більше того, при незначному локальному нагріванні швидкість руйнування тромбів збільшувалася ще приблизно в 10 разів, що може пояснюватися впливом tPA-наночастинок на аденозинмонофосфат (АМФ).

 

Мікроскопія in vivo показала, що реперфузія кровоносних судин настає вже через пару хвилин після ін`єкції tPA-наночастинок в хвостову вену мишей. Запропоновані наноконструкції добре видно при МР-скануванні.

 

Багатофункціональність і ефективність роблять tPA-наночастинки ідеальним кандидатом на роль нанотерапевтіческого агента при тромботичних події.

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ukrshealth.ru/hvorobi-simptomi-likuvannja/zahvorjuvannja-sercja-i-sudin/5862-magnitni-nanochastinki-rujnujut-trombi.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 498 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 164
Гостей: 164
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024