Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 5 » У центрі Львова пройде феміністичний марш
13:09
У центрі Львова пройде феміністичний марш

 

 

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖІНКИ – У ЛЬВОВІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 березня о 13:00 на площі Ринок у Львові

традиційно відбудеться феміністичний марш.

 

 

 

 

Цього року темою стане "Сестринство, підтримка, cолідарність". Уже вчетверте на вулиці міста вийдуть жінки, щоб висловити одна одній підтримку у щоденній боротьбі за право на безпеку, самореалізацію та повагу. Про це повідомляє організатор акції.

 

 

"Ми прагнемо жити в суспільстві, де зможемо без страху перебувати на вулиці у будь-який час доби, не соромитися повідомляти друзям, родичам або відповідним установам про насилля, якого ми зазнали. Ми хочемо, щоб штучний розподіл на “жіночу” та “не жіночу” справу залишився у минулому — керівні позиції та високооплачувані галузі це справа навичок та знань, а не статі та гендеру. Ми нагадуємо, що рішення, як і з ким жити, народжувати, розлучатися — це наш особистий вибір. Ми хочемо попередити, що сексизм, який змушуватиме нас сумніватися в своїй цінності і людській гідності, обертатиметься нашою колективною злістю.

 

 

Щороку в Україні один мільйон із нас піддається насильству, і лише 10% звертаються в поліцію через страх суспільного осуду. Ми отримуємо на 25% меншу оплату за чоловіків при однаковій кваліфікації. Нас з дитинства відучують розуміти свої потреби. Нам розповідають, що “жіночність” полягає у вмінні відмовитися від власних цілей. Наші амбіції обмежують ідеєю бути слухняною дружиною і бездоганною матір’ю. Через кризу системи дошкільної освіти і відсутність традиції справедливого розподілу праці по догляду за дітьми між партнерами, жінки часто вимушені пожертвувати власною професійною реалізацією", - сказано у запрошенні.

 

 

Організатори підкреслюють, що до маршу можуть приєднатися усі охочі жінки різного віку, професій, сексуальної орієнтації, походження, мови, національностей, раси, стану здоров’я, жінки, які постраждали від різних форм насильства. Самостійні і одружені, розлучені і закохані, матері і доньки, цисгендерні і трансгендерні, директорки і студентки, офіціантки і дослідниці, швеї і менеджерки, юристки і діджейки. Всі — чоловіки і жінки — хто розуміють, що для розвитку нашого суспільства важливо надати рівні можливості кожній і кожному.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://forpost.lviv.ua/novyny/10476-u-tsentri-lvova-proide-feministychnyi-marsh

 

Переглядів: 402 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024