Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 6 » Друзі наші менші: У Маріуполі можна пройти реабілітацію і лікування за допомогою собак
13:18
Друзі наші менші: У Маріуполі можна пройти реабілітацію і лікування за допомогою собак


 

СОБАКА – ДРУГ ЛЮДИНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тут можна також навчитись основам дресирування собак

й освоїти різні дисципліни кінологічного спорту.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Маріуполі працює офіс Всеукраїнської федерації кінологічного спорту. Основним напрямком в його діяльності є навчання собак основам базової слухняності. Власники чотирилапих, які відвідують офіс, можуть навчитися тут основам дресирування і освоїти різні дисципліни кінологічного спорту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Сьогодні в кінологічному центрі, розташованому за адресою: м. Маріуполь, пр. Металургів, 151а, розвивається новий напрямок - каністерапія, тобто - лікування і реабілітація за допомогою спеціально відібраних собак.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Як розповів президент Всеукраїнської федерації кінологічного спорту Костянтин Бінковський, сьогодні заняття відвідують діти, які страждають такими захворюваннями, як ДЦП та аутизм.


«Сюди мами приводять також і дітей, які відрізняються гіперактивністю, або, навпаки, мають певні страхи перед соціумом, - каже Бінковський. - Собаки здійснюють позитивний вплив на таких малюків, коригуючи їхню психіку. Так, гіперактивні діти стають більш врівноваженими, а надто спокійні - більш активними ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


В даний час сім фахівців з каністерапії з Маріуполя завершать навчання і вже в березні приступлять до своєї роботи. Після цього заняття в центрі будуть проводитися по групам.


У плани кінологічного центру входить також і реабілітація ВПО за допомогою навчених собак. Такі заняття будуть проводитися під егідою міжнародної благодійної організації Червоний Хрест. Уже проведено 16 пробних таких занять. За словами фахівців, результат себе повністю виправдав.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Крім того, в центрі проводяться заняття з пізнавальної кінології з дітьми, в ході яких малюкам розповідають все, що потрібно знати про собак. Завсідниками таких уроків стали ті сім'ї, які хочуть завести чотириногого друга, але не можуть собі цього дозволити з певних причин.


Відзначимо, що собаки, які були відібрані для занять в центрі, належать членам федерації. Це цвергшнауцер, лабрадори, бельгійські вівчарки, мопси, спанієлі, бордер коллі. Всі вони щеплені і мають допуск до роботи з дітьми.

 

 

Фото – i24.com.ua

За джерелом:

http://i24.com.ua/news/socium/v-mariupole-mozhno-projti-reabilitaciyu-i-lechenie-s-pomocshyu-sobak

 

 

Переглядів: 478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024