Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 6 » У Львові провели перший в цьому році показовий «День цивільного захисту» за участю Червоного Хреста (ВІДЕО)
22:24
У Львові провели перший в цьому році показовий «День цивільного захисту» за участю Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

ДЕМОНСТРАЦІЯ ЗНАНЬ З ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 6 березня, у Львові провели перший в цьому році показовий

«День цивільного захисту» за участю Червоного Хреста

 

 

 

 

 

Як ми повідомляли, у березні - травні 2018 року, відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту м. Львова, будуть проводитися Показові дні цивільного захисту у середніх загальноосвітніх школах та професійно-технічних навчальних закладах, Показові тижні знань з основ безпеки життєдіяльності, Тижні безпеки дитини у дошкільних навчальних закладах, Дні цивільного захисту (у всіх середніх загальноосвітніх школах та професійно-технічних навчальних закладах), Тижні безпеки дитини (у всіх дошкільних навчальних закладах).

 

З цього приводу 8 лютого відбулася перша організаційно-методична нарада з підготовки до проведення показового «Дня цивільного захисту» у школі 1 ступеня-гімназії «Гроно».

 

 

 

 

 

 

 

В нараді взяли участь представники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, Залізничної районної адміністрації, відділу освіти Шевченківського та Залізничного районів, Залізничного районного відділу ДСНС Україні у Львівській області, медичної служби Залізничного району, керівництво школи 1 ступеня-гімназії «Гроно».

 

 

«Під час наради керівництвом школи 1 ступеня-гімназії «Гроно» був запропонований проект плану підготовки та проведення 6 березня показового «Дня цивільного захисту», та відбулося обговорення.

 

 

Спеціалісти з питань цивільного захисту надали методичні рекомендації, та в подальшому надаватимуть всебічну допомогу для забезпечення заходу. Основні питання, які обговорювали, це: відкриття та шикування школи на лінійку, семінару керівного складу, тематичних відкритих уроків, виставки навчально - матеріальної бази, військово - спортивної естафети, евакуації школи під час «виникнення» надзвичайної ситуації, показові виступи спеціалістів Залізничного РВ ДСНС України у Львівській області.

 

 

 

 

 

 

Окреме місце у таких заходах належить перевірці і демонстрації знань учасників з першої допомоги. Ця роль випала Червоному Хресту.

 

 

 

 

 

 

Виконала її сьогодні, 6 березня, зі знанням справи інструктор з першої допомоги, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ Уляна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

 

Учні гімназії продемонстрували, що вони мають хороші знання з теорії і практики гнадання першої допомоги.

 

В одного хлопця перелом кисті руки та рвана рана на коліні, за легендою він потрапив у ДТП.

 

«Ми перев’язуємо її джгутом вище на коліні, стискаємо, щоби кров не потрапляла, записуємо час», – коментує учениця 11-го класу Софія Панькевич.

 

У НВК «Гроно» – День цивільного захисту. Учні показують все, чого навчились на уроках фізкультури та «Захисту Вітчизни».

 

«Тут ми відпрацювали розбирання завалів, умовного завалу. Надання домедичної допомоги. Одягання протигазів, далі силові вправи», – каже вчитель «Захисту Вітчизни» Ростислав Щедний.

 

 

 

 

 

 

 

Вони вміють накладати на рани марлеві пов'язки, працювати з манекенами при демонстрації серцево-легеневої реанімації, знають як транспортувати потерпілого до карети «швидкої допомоги».

 

А ось ще за одною легендою у школі сталася пожежа. Потерпілу дитину пожежники знаходять і виносять. Щоправда, задля безпеки взяли манекен. Тут уже чекають медики.

 

«Натискаємо 2 сантиметри від мечевидного відростка 30 разів прямими руками. Рахуємо вголос далі два вдихи», – розповіла медсестра Ольга Бокало.

 

Такі звгальношкільні навчання з цивільного захисту у цій школі проводять двічі на рік.

 

 

 

 

 

 

«І це закономірно, - підсумувала Уляна Михайлівна, - адже Червоний Хрест проводить регулярно з учнями гімназії тренінги і заняття з першої допомоги. У цьому навчальному закладі добре розуміють, яке значення мають ці знання у нинішній ситуації в державі».

 

 

 

 

 

 

 

Аналогічні організаційно-методичні наради будуть проведені в усіх закладах міста, де заплановані Показові заняття», - повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

 

 

 

Фото – прес-служби ЛМР та Залізничної РО м. Львова ТЧХУ

За джерелом:

http://city-adm.lviv.ua/news/society/emergency/246046-u-l-vovi-gotuyut-sya-do-provedennya-pokazovikh-dniv-tsivil-nogo-zakhistu

 

 

 

Переглядів: 721 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024