Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 6 » Сьогодні у Львові в Палаці Потоцьких відбулося урочисте засідання «Шевченкіана медика 2018»
22:42
Сьогодні у Львові в Палаці Потоцьких відбулося урочисте засідання «Шевченкіана медика 2018»

 

ВШАНУВАННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні у Львові в Палаці Потоцьких (Дзеркальний зал)

відбулося урочисте засідання «Шевченкіана медика 2018»

 

 

 

 

 

 

 

Нині вже нікого не дивує, що у медичних університетах запроваджують вивчення предметів не тільки суто зі спеціальності, але і таких, що стосуються культури і мистецтва. Справді, як можна прописувати хворому, наприклад, заняття з арт-терапії, не потримавши хоч трохи мольберт і пензель у руках. А лікування музикою, яка створює настрій, лікує депресію, є складовою нашого повсякдення.

 

 

 

 

 

 

Тож у центрі урочистого засідання, присвяченого дню народження Великого Кобзаря, недаремно вибрали дуже оригінальну і складну тему «Симбіоз науки і культури: від Шевченка до сьогодення».

 

 

 

 

 

 

Організатори урочистого засідання запросили розкрити цю тему відомого в Україні культуролога, директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Тараса Возняка. І треба сказати, що він розкрив її блискуче, побудувавши свою лекцію на конкретних прикладах, у співставленні минулого з проблематикою наших днів. Всі бажаючі мали можливість тут же задати знаменитому лекторові запитання і отримати ґрунтовні відповіді.

 

 

 

 

 

 

 

В урочистому засіданні взяли участь: Андрій Голдун, - заступник директора Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, Андрій Базилевич, - проректор з лікувально-профілактичної роботи ЛНМУ ім.Данила Галицького, президент СФУЛТ , Одег Дуда, голова Українського Лікарського Товариства у Львові, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Ірина Чубучна голова клубу УЛТ ім. Юрія Липи.

 

 

 

 

 

 

 

 

В засіданні взяла також участь родина медиків, - ветеранів Червоного Хреста, - Леся Королюк і Вадим Півник,  голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк, студенти, викладачі та аспіранти ЛНМУ ім. Данила Галицького, члени і кандидати у члени НТШ ім.Т. Г. Шевченка, представники медичної громадськості Львова та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В концертній програмі взяли участь Народний артист України Богдан Базиликута та поетеса, Лаурет премії імені Б.- І. Антонича Юлія Курташ-Карпа.

 

 

 

 

 

 

Молоді співаки продовжили концерт, виконавши ряд пісень на слова поезій Тараса Григоровича Шевченка.

 

 

 

 

 

 

 

Вів концерт Заслужений діяч мистецтв України, професор, завідувач Кафедри філософії мистецтв факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. І.Франка Олександр Козаренко.

 

 

 

 

 

 

Після того, як «упала завіса», і прийшов час прощатися, усі, мабуть, відчули, від професора до студента, збагачення своїх знань про симбіоз науки і мистецтва.

 

 

 

 

 

 

У куточках дзеркального залу Палацу Потоцьких, й у душах глядачів, без сумніву, ще довго бриніло відлуння почутих і пережитих разом з виконавцями пісень, покладених на слова Великого Кобзаря.

 

 

 

 

 

 

Завтра будуть нові заходи до дня народження Тараса Григоровича, але ця «Шевченкіада медика 2018», - залишиться незабутньою.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 459 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024