Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 10 » Кіберполіція викрила псевдоблагодійників, які привласнили понад 7 млн (ВІДЕО)
14:20
Кіберполіція викрила псевдоблагодійників, які привласнили понад 7 млн (ВІДЕО)

 

ШАХРАЇ РОЗГУЛЯЛИСЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Кіберполіція Полтавщини викрила псевдоблагодійників,

які привласнили понад 7 млн пожертв

 

 

 

Кіберполіція Полтавської області припинила діяльність злочинного угруповання, члени якого під виглядом збору благодійних внесків для учасників збройного конфлікту на сході України, лікування дітей і надання допомоги соціально незахищеним верствам населення, привласнили понад 7 млн грн.

 

Про це повідомила прес-служба обласної поліції в середу, 7 березня.

 

«Починаючи з 2012 року на гачок псевдоблагодійників потрапили понад півтисячі підприємців і агропромисловців з різних областей України. Спільники вибирали жертву і починали надсилали на її офіційний пошту електронного листа від імені фіктивної благодійної організації з відповідними реквізитами, печатками і підписами посадових осіб. Після листів був телефонний дзвінок псевдорадника або нібито представника голови обласної державної адміністрації або його заступника», – йдеться в повідомленні.

 

Злочинці швидко завойовували довіру керівника підприємства або організації і просили укласти договір про надання фінансової допомоги нібито знедоленим. Головне для зловмисників було укласти угоду негайно.

 

«Кошти, про які йдеться (а це, приблизно, від 1 тис. до 85 тис. гривень) для підприємства незначні, а тому з переводом платежу проблем не буде і навряд чи хтось захоче переконатися, що гроші використані за призначенням», –- розповіли в поліції.

 

Однак, серед голів сільгосппідприємств знайшлися ті, хто засумнівався в достовірності намірів благодійників і заявив у поліцію.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зрештою, працівники відділу протидії кіберзлочинності в Полтавській області затримали чотирьох підозрюваних: трьох чоловіків і одну жінку.

 

 

Поліцейські провели вісім санкціонованих обшуків в офісі псевдоблагодійників у Києві, а також за місцем їх проживання. Було вилучено 14 одиниць комп'ютерної техніки, понад 30 мобільних телефонів, 15 флеш-носіїв інформації, три роутери, понад 29 сім-карт різних операторів, документація, чорнові записи, 12 печаток та штампів фіктивних благодійних організацій, 14 пластикових карт різних банків, куди перераховували кошти, більше 5 тис. доларів США. На отримані кошти накладено арешт, а банківські рахунки заблокували.

 

 

«Чотирьом спільникам, серед яких - один працівник банківської установи, який мав доступ до відповідних баз даних і розрахункових рахунків, повідомлено про підозру у вчиненні 103 епізодів злочинної діяльності. Їх дії кваліфікуються як шахрайство, вчинене у великих розмірах, шляхом незаконних операцій», – уточнили в поліції.

 

 

Всім чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 1,2 млн грн кожному.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/kiberpolitsiya_vikrila_psevdoblagodiynikiv_yaki_privlasnili_ponad_7_mln_n1450990

 

Переглядів: 425 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 10:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024