Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 11 » Сьогодні Європейський день пам’яті жертв тероризму
12:32
Сьогодні Європейський день пам’яті жертв тероризму

 

 

СОЛІДАРИЗАЦІЯ – У БІДІ

 

 

 

 

 

 

День оголошений за пропозицією депутатів Європарламенту,

як вшанування жертв теракту в Мадриді 11 березня 2004 року.

 

 

 

Цього дня в результаті серії найбільших в історії Іспанії терористичних актів на одній із залізничних станцій загинула 191 особа, 1800 людей були поранені. Серед жертв були і 50 іноземців, представники 16 держав.

 

 

Як з’ясувалося, теракт здійснили міжнародні терористи – вихідці з країн Північної Африки, маючи на меті помститися Іспанії за участь у війні в Іраку. Відтоді минуло 14 років, але терористична загроза для Європейського континенту не зникла, навпаки – стала ще більш зримою й актуальною.

 

 

Загалом починаючи з 2004 року в Європі в результаті терактів загинули 604 людини. Найбільшими терактами, крім мадридського, були: розстріл людей у Парижі та його пригороді 13 листопада 2015 року - 130 жертв; наїзд водієм вантажівки на натовп людей на набережній у Ніцці 14 липня 2016 року - 86 загиблих.

 

 

Сумна статистика жертв терористичних актів зростає з року в рік. Змінюються назви терористичних угруповань («Аль Каїда», «Хезболла», «Ісламська держава»), обличчя виконавців, але незмінною залишається злочинна й підступна сутність тероризму з її ненавистю і екстремізмом, зі здатністю до мімікрії, зі спробами посіяти в суспільстві паніку, страх, викликати відчуття безпорадності.

 

 

Тероризм став однією з найсерйозніших загроз, якій піддаються люди, живучи у модерних суспільствах.

 

 

Сьогодні європейці вшановують пам’ять усіх тих, хто загинув у результаті терактів як у Європі, так і в усьому світі, а також висловлюють підтримку тим, хто втратив своїх близьких, рідних, знайомих, хто живе в суспільстві з важкими психічними і фізичними травмами – наслідками трагічних подій.

 

 

Звісно, що ніхто й ніколи не зможе компенсувати родинам втрату їх близьких, але солідаризуватися в біді – наш людський обов’язок. Українці завжди приєднується до подібних акцій, адже, на жаль, добре знають, що таке тероризм.

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2418417-11-berezna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 414 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 15:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024