Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 16 » Служба розшуку ТЧХУ допомогла майже 10 тисячам родин дізнатися про долю загиблих рідних
11:11
Служба розшуку ТЧХУ допомогла майже 10 тисячам родин дізнатися про долю загиблих рідних

 

НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку ТЧХУ допомогла майже

10 тисячам родин дізнатися про долю загиблих рідних

 

 

Відповідно до доручення віце-прем’єр-міністра України п. Павла Розенка, 1 березня 2018 року відбулось за участю ТЧХУ чергове засідання Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників збройного конфлікту на сході України, жертв війни та політичних репресій. Товариство Червоного Хреста України є постійним членом Комісії.

 

 

 

 

 

 

«Впродовж 25 років діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України, ми отримуємо багато запитів, пов’язаних з увічненням пам’яті загиблих воїнів та мирного населення, жертв війн та політичних репресій як в Україні, так і в інших країнах світу», – розповідає керівник Служби розшуку Ірина Царюк (на знімку).

 

 

Далі вона зазначила, що з часу створення у Товаристві Червоного Хреста України Служби розшуку, у тісній взаємодії з партнерськими товариствами Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, надала допомогу понад 9,8 тис. родин у питаннях з’ясування інформації про місце поховання членів їх родин, які загинули під час Другої світової війни, чи інших війн і збройних конфліктів.

 

 

 

 

 

 

Вшануванню пам’яті загиблих приділяється велика увага в Україні як на державному рівні, так і на рівні місцевих громад, адміністрацій, громадських пошукових організацій та небайдужих людей.

 

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України у співпраці з партнерськими товариствами і організаціями постійно працює над вдосконаленням цієї діяльності.

 

 

«Ми допомогли вже тисячам людей отримати документальне підтвердження про долю їхніх рідних або встановити долю тих, хто вважався без вісти зниклим, внести їхні прізвища у списки похованих на військових цвинтарях. Так на практиці реалізується принцип “Ніхто не забутий”. – Констатувала Ірина Царюк. - Дізнавшись про долю своїх рідних, наші заявники отримують змогу відвідати місце їх останнього спочинку. А ті, хто не має змоги поїхати самостійно, отримують всю інформацію про збереження меморіалів і догляд за могилами».

 

 

До компетенції Державної міжвідомчої комісії належать питання впорядкування меморіалів, встановленням пам’ятних знаків, інформаційних табличок, організація заходів з вшанування пам’яті загиблих на території України. Також Комісія займається вирішенням питань щодо увічнення за кордоном пам’яті українців, які стали жертвами війни та політичних репресій.

 

Автор: Служба Розшуку

 

Фото – Василя Гурмака і прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/03/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%88%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0-98-%D1%82%D0%B8%D1%81-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

 

Переглядів: 404 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024