Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 16 » Всесвітній день боротьби з глаукомою – у Новоселицькій РО ТЧХУ, що на Буковині
22:14
Всесвітній день боротьби з глаукомою – у Новоселицькій РО ТЧХУ, що на Буковині

 

 

ФЛЕШ - МОБ НА ЗАХИСТ ЗОРУ

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день боротьби з глаукомою –

у Новоселицькій РО ТЧХУ, що на Буковині

 

 

 

 

 

 

Напередодні обставини спонукали до того, що у м. Новоселиці перенесли Всесвітній день боротьби з глаукомою на кілька днів. Та це зовсім дрібниця у порівняні з тим, якою загрозливою є ця хвороба для очей наших сучасників.

 

 

 

 

 

 

 

Тож 16 березня студенти Новоселицького медичного коледжу БДМУ, котрі є активними волонтерами Червоного Хреста, приєднались до відзначення Всесвітнього дня боротьби з глаукомою.

 

 

 

 

 

 

У центральній частині міста Новоселиці червонохрестівці розказували перехожим про глаукому, запрошували відвідати офтальмолога в кабінеті №54 , щоб перевірити зір, роздавали просвітницькі буклети.

 

 

 

 

 

 

І треба сказати, що мешканці Новоселиці схвально зустріли ініціативу студентів медичного коледжу і Червоного Хреста. Вони уважно слухали про підступну хворобу, по діагоналі пробігали текст буклетів і обіцяли, що звернуть увагу на цю проблему.

 

 

 

 

 

 

І хоч в Україну вторглися відразу два циклони, несучи з собою зимову негоду, весняна погода у Новоселиці неохоче покидала у цей день привітне буковинське містечко. Вона багато у чому  посприяла успіхові у сьогоднішній благодійній акції просто неба.

 

 

 

 

 

 

У групу, яка брала участь у флеш-мобі Червоного Хреста, ввійшли студенти - медики: Мар'яна Бунзяк, Сніжана Михай, Михаєла Попей, Оля Петрюк, Наталка Шотропа, Ірина Єрьоменко, Тоня Сиргі, Крістіна Лазаретна, Діана Костащук, Крістіна Гульпе , а також викладачі - Аделіна Леонідівна Богачик, куратор групи студентів-акушерок 3-го курсу та Руслана Петрівна Басараб, котра читає в коледжі офтальмологію. Кожному з них - Червоний Хрест Новоселицького району дякує за співпрацю і запрошує на нові акції, яких ще чимало буде проводитися у рамках відзначення 100-річчя ТЧХУ у цьому році.

 

Довідково:


Глаукома - хвороба очей, яка характеризується збільшенням внутрішньоочного тиску. Початок хвороби безсимптомний. Якщо лікування не проводиться, поступово звужується поле зору. Людина перестає помічати предмети, які розташовані збоку.

 

Хвороба прогресує і хворий сліпне. Половина пацієнтів з глаукомою не знають про свою хворобу і звертаються до лікаря із запізненням, коли значна частина зорового нерву вже ушкоджена. Втрата зору веде до інвалідності, потребі у сторонній допомозі в повсякденному житті.

 

Єдиним засобом профілактики є рання діагностика. Ризик виникнення глаукоми збільшується з віком людини. Особливо схильні до цієї хвороби люди, які перенесли інсульт або інфаркт, хворі на судинні захворювання, гіпертонічну хворобу, цукровий діабет.

 

Найближчі родичі людей, хворих на глаукому, хворіють в 10 разів частіше, тому мають проходити профілактичні огляди, починаючи з 35 років і в подальшому не рідше одного разу на рік. Іншим необхідно перевіряти зір регулярно після 40 років.

 

Процедура вимірювання внутрішньоочного тиску є нескладною та виконується в нашій поліклініці у лікаря-офтальмолога. Бережіть зір, систематично відвідуйте лікаря.

 

Зір, втрачений при глаукомі, не підлягає відновленню!

 

 

 

Автор – Марина Глігор,

голова Новоселицької РО ТЧХУ

 

Фото – Новоселицької РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1697275803685157&set=pcb.1697279063684831&type=3&theater

 

Переглядів: 887 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024