Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 17 » Впродовж століття глобальне потепління затопить території, де проживає 5 млн людей, – вчені
14:40
Впродовж століття глобальне потепління затопить території, де проживає 5 млн людей, – вчені

 

ПОТОПУ – НЕ БУДЕ, ПІДТОПЛЕННЯ - ГАРАНТОВАНЕ

 

 

 

 

 

 

Впродовж століття глобальне потепління затопить

території, де проживає 5 млн людей, – вчені

 

 

 

Співробітники Прінстонського університету з колегами з університетів Ратгерса і Тафтса (США) і незалежних організацій Climate Central і ICF International розповіли про можливі наслідки підвищення глобальної температури.

 

Про це пише науковий портал naked-science.

 

Швидкість підвищення середнього рівня моря залежить від зміни глобальної середньої температури, тому її стабілізація, на думку кліматологів, запобігає ризику виникнення численних повеней.

 

Одна з цілей Паризької угоди, підписаної ще в 2015 році, – утримання зростання середньої температури в межах 2 ° C і подальше обмеження до 1,5 ° C.

 

Однак американські вчені прийшли до висновку, що і це не допоможе нам уникнути стихійних лих. Вони вивчили дані датчиків, які стежать за приливами, відливами і змінами рівня моря в прибережних районах, а потім звернулися до теорії екстремальних значень.

 

 

 

 

 

 

В результаті додаткових розрахунків фахівці прийшли до висновку, що до 2150 році зростання температури в межах 1,5 і 2 ° C може привести до того, що під водою опиняться землі, де зараз проживають 5 мільйонів людей, включаючи 60 000 жителів малих острівних держав.

 

 

«Багато хто вважає, що дотримання принципів Паризької угоди врятує всіх від кліматичних катастроф, – говорить провідний автор дослідження, аспірант Прінстонського університету Д. Расмуссен (D. Rasmussen). – Але ми довели, що в будь-якому випадку людство буде стикатися з частими прибережними повенями».

 

На думку дослідників, при підвищенні температури на 1,5 градуса рівень моря буде як і раніше рости, і в кінці XXI століття Нью-Йорку кожні п'ять років будуть загрожувати урагани, подібні «Сенді» – одному з недавніх найпотужніших тропічних циклонів.

 

Більш того, експерти прогнозують, що навіть якщо глобальна температура стабілізується, рівень Світового океану буде продовжувати збільшуватися через те, що вуглекислий газ залишається в атмосфері протягом тривалого часу, а крижані щити повільно реагують на потепління і не встигають охолоджувати поверхню Землі.

 

У статті, опублікованій в журналі Environmental Research Letters, Расмуссен і його колеги пророкують, що до кінця століття збільшення глобальної температури на 1.5 ° C призведе до зростання глобального середнього рівня моря на 48 см, збільшення на 2.0 ° C підніме рівень води до 56 см, а на 2.5 ° C- до 58 см.

 

 

Фото – npblog.com.ua та fullavantenews

За джерелом:

https://zik.ua/news/2018/03/17/vprodovzh_stolittya_globalne_poteplinnya_zatopyt_terytorii_de_prozhyvaie_5_mln_1286831

 

Переглядів: 457 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 02:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024