Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 19 » У Львові за участі Червоного Хреста відбулася Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатах
17:37
У Львові за участі Червоного Хреста відбулася Міжнародна конференція з питань безпеки туристів у Карпатах

 

ЗА БЕЗПЕКУ У ГОРАХ

 

 

 

 

 

 

У суботу, 17 березня у м. Львові відбулася Міжнародна конференція з питань безпеки туристів

у Карпатському регіоні за участі керівництва ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На конференції виступила з доповіддю керівник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доповідач презентувала заплановані заходи з гарантування безпеки туристів у межах реалізації Програми розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області на 2018 рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організатором конференції виступила громадська організація - Асоціація гірських провідників «Ровінь».

Захід провели в рамках реалізації проекту «Карпатська платформа співпраці гірських рятувальників», що реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У межах програми міжнародної конференції було представлено діяльність спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій в частині управління гірськими рятувальниками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З доповіддю на тему «Система безпеки в Карпатському регіоні» виступив заступник командира ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» Володимир Яворівський.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гірські рятувальники також дискутували щодо перспективи розвитку діяльності громадських рятувальних формувань в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

Дискусії продовжувалися і в кулуарах. У них активну участь взяли також давні партнери - Михайло Володимирович Яворівський, – командир ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», Ігор Олексійович Чуваков, заступник командира 2 СЦШР ДСНС України у м. Дрогобичі та його колега Ігор Ярославович Журава.

 

 

 

 

 

На конференції було презентовано діяльність гірських рятувальних служб з Польщі, Словаччини, Чехії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Польські гірські рятувальники (GOPR) стверджували, що 90% часу, який витрачається на пошуки людини, йде на вироблення стратегії цих пошуків, організацію логістики рятувальників, збір і аналіз інформації, чим, до речі, займається поліція. І тільки 10% часу йде на самі «польові роботи».
 

 

 

 

 

 

 

Ще іноземні учасники зауважили, що для карпатського регіону ідеальними є групи з трьох рятувальників. І треба сказати, що у залі ця точка зору знайшла багато прихильників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У конференції взяли участь 60 представників різних зацікавлених організацій, а саме:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На конференції були також представники діючих гірських рятувальників та туристичного бізнесу. Європейські партнери готові поділитись досвідом діяльності добровільних гірських пошуково-рятувальних служб та моделями співпраці з органами державної влади.


Результатом конференції стане підписаний меморандум про співпрацю між усіма зацікавленими органами влади, організаціями, службами та фізичними особами в Україні (які взяли участь у конференції і не тільки).

 

Також усіх учасників буде об’єднано в групу на сторінці проекту Project "Carpathian Mountain Rescue Cooperation Platform" («Карпатська платформа співпраці гірських рятувальників»), де в режимі реального часу рятувальники зможуть спілкуватись, висловлювати свої думки та пропозиції щодо об’єднання та домовлятись про здійснення реальних кроків щодо поліпшення стану безпеки туристів у Карпатському регіоні.

 

Спільні навчання дозволять розробляти спільні дії в надзвичайних ситуаціях: лавини, гірські повені тощо; створити механізми обміну інформацією (запобігання аваріям, реагування, допомога). Зібрана та поширена серед туристів та гірських провідників інформація про пошуково-рятувальні пункти, пункти швидкої допомоги, туристичні притулки в гірських районах України, Польщі, Словаччини, Чехії буде корисна для тисяч туристів, котрі подорожують у Карпатах круглий рік.

 

Організатори висловловили подяку всім небайдужим, які долучились до підготовки та проведення Міжнародної конференції, а особливо International Visegrad Fund за фінансову підтримку, відділу з питань міжнародних зв'язків, інвестицій та проектної діяльності Івано-Франківської обласної ради в особі Nataliya Gasyuk за ідею проекту та пошук партнерів, Управлінню туризму та курортів Львівської ОДА Lviv Region в особі Natalya Tabaka, правлінню Асоціації гірських провідників "Ровінь" Ivan Gorbatso, Lyubov Gorbatso, Олександр Шевченко, Осип Тарасович, Олександр Нужний, Alex Andr, Masza Kalasznikowa; Arina Lepetiukh та Kateryna Zvarych – за переклад та можливість порозумітись, а також Oleksandr Oliynyk за професійні фото під час конференції.

 

 

 

 

 

 

 

 

Отож, Платформу для співпраці гірських рятувальників в Карпатському регіоні в рамках проекту за фінансової підтримки International Visegrad Fund - закладено!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємно, що у цій грандіозній справі, є коло таких питань, які може допомагати вирішувати також і Червоний Хрест.

 

 

 

Фото – Олександра Олійника

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 594 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024