Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 19 » Турне, організоване піаністом у Франції, на підтримку дітей - сиріт з Донеччини (ВІДЕО)
22:04
Турне, організоване піаністом у Франції, на підтримку дітей - сиріт з Донеччини (ВІДЕО)

 

ШЛЯХЕТНІСТЬ

 

 

 

 

 

Французький піаніст організував турне на підтримку дітей,

котрі стали сиротами через війну на Донеччині.

 

 

 

 

Французький піаніст Фабріс Ульрі запросив оркестр Харківської філармонії у Францію влаштувати концертне турне країною і розповісти про давні культурні та історичні зв'язки України і Франції, починаючи з королеви Франції Анни Київської, дочки Київського князя Ярослава Мудрого.

 

Один із концертів відбувся у передмісті Ліона, у церкві Сен-Жені-Лаваль. Концерт розпочався з виступу побратима Василя Сліпака (оперного співака, який загинув на Донбасі) – тенора Тьєррі де Маркле.

 

Він згадав, як чотири роки тому саме у цій церкві вони співали з Василем, збираючи кошти для українських дітей, що постраждали внаслідок війни на сході України. З того часу Тьєррі не прибирає синьо-жовту стрічку зі своєї партитури, а на концерті навіть заспівав гімн України українською мовою з легким французьким акцентом, повідомило Радіо Свобода.

 

 

Сам концерт розпочався «Мелодією» Мирослава Скорика і, як каже диригент оркестру Юрій Янко, так музиканти хотіли показати, що вони приїхали «з великої культурної держави».

 

«Під час цієї поїздки ми часто спілкуємося з французами, про Україну вони знають, що “вона десь біля Росії” і “там зараз війна”. Ніхто нас не сприймає як країну з високим мистецтвом і талановитими та освіченими музикантами. Коли я розповідаю французам, що у нас у кожному регіоні є свій симфонічний оркестр, то у них очі відкриваються. Моя мрія, щоб так і сприймали нас у світі, як країну з високим мистецтвом», – розповів журналістам Юрій Янко.

 

 

Симфонічний оркестр приїхав до Франції на запрошення піаніста Фабріса Ульрі, з яким музиканти давали концерти по всій країні.

 

 

«Я вражений тим, наскільки симфонічний академічний оркестр відчуває музику і підлаштовується під музиканта. Я такого ще не бачив», – поділився враженнями піаніст Фабріс Ульрі.

 

 

Зі слів музиканта, його на концертне турне надихнули не лише культурні зв'язки України і Франції, а і те, що одна з улюблених його композицій Summertime Джорджа Гершвіна була написана за мотивами української колискової «Ой ходить сон».

 

Сам Гершвін, який народився у сім’ї єврейських мігрантів з України, нібито почув колискову під час славетного американського турне хору Олександра Кошиця у 1920-х роках.

 

 

Організувати концерти по всій Франції музикантам допомагали місцева влада та українські спільноти. Кошти, отримані за концерт, планують віддати на допомогу дітям, які стали сиротами через війну на Донеччині. Кілька концертів були присвячені лише французьким дітям, аби ознайомити їх із класичною музикою у виконанні українських і французьких музикантів.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/frantsuzkiy_pianist_pidtrimav_ditey_yaki_stali_sirotami_cherez_viynu_na_donbasi_n1451828

 

 

Переглядів: 427 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024