Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 20 » Весняне рівнодення 2018: що потрібно робити в цей день
10:19
Весняне рівнодення 2018: що потрібно робити в цей день

 

ТАКЕ  ДОВГОЖДАНЕ СВЯТО

 

 

 

 

 

 

Весняне рівнодення 2018: що потрібно робити

в цей день, прикмети, народні звичаї

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще з давніх часів день весняного рівнодення був у пошані у наших предків. І навіть у наш час безліч людей по всьому світу з радістю зустрічають перше весняне свято.

 

Дата настання весняного рівнодення

 

У 2018 році весняне рівнодення і сонцестояння настане 20 березня о 16 годині 15 хвилин за Гринвічем. Крім астрономічного явища, це ще й свято, яке сягає корінням далеко в історію і має безліч звичаїв і традицій. Споконвіку день весняного рівнодення вважався магічним, існувало безліч ритуалів, пов’язаних з цим днем.

 

Астрономічно в день весняного рівнодення Земля займає таке положення щодо Сонця, що його промені падають під прямим кутом на екватор. День дорівнює ночі.

 

День весняного рівнодення вважається досить важливою подією, адже являє собою унікальне природне явище, вся суть якого зводиться до астрономічним процесів руху Сонця і Землі. Так, у всіх країнах світу ніч по тривалості стає рівною тривалості дня.

 

З найдавніших часів у людей у пошані були 4 ключові точки річного циклу, згідно з яким вони будували своє життя: літнє і зимове сонцестояння, а також весняне і осіннє рівнодення. Кожна точка вважалася сакральною, адже саме після її настання все в природі змінювалося.

 

 

Весняне рівнодення: звичаї

 

 

Весняне рівнодення у слов’ян мало сакральне значення. Два дні в році, осіннє і весняне рівнодення – це поворотні моменти року. Все в природі починає стрімко змінюватися. Навесні природа оживає і починається новий цикл.

 

Вважалося, що в день зимового сонцестояння Сонце народжується, а вже в день весняного рівнодення настає його зрілість, бог Сонця набирає силу, щоб відродити всю природу. Настає весна, яка розбудить рослини до життя.

 

За повір’ями, в день рівнодення встановлюється особливий зв’язок між світом людей і вищими силами. Саме в цей день можна було загадати бажання, і воно повинно було збутися.

 

 

 

 

 

 

 

Не обходилося і без частувань. Їх називали «жайворонки», як й однойменне свято. В язичництві жайворонки вважалися символами весни. Птахів пригощали крихтами від печива.

 

Ще одна гарна традиція на рівнодення. До колеса прив’язували різнокольорові стрічки, а потім підпалювали його і котили з гори вниз до річки. Неначе це сонце котиться по небу.

 

Прикмети:

 

 

Слідкуйте за погодою в цей день - 20 березня 2018 року, адже вона визначає характер погоди за найближчі 40 днів.


Якщо в цей день тепло, то холоду і заморозків до літа вже не буде.


Якщо весело зустріти свято, то й увесь наступний рік пройде без турбот. Але якщо підпустити думки сумні, то не минути біди.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dilovyi.info/vesnyane-rivnodennya-2018-shho-potribno-robyty-v-tsej-den/

 

Переглядів: 472 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024