Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 21 » 21 березня – Міжнародний день лісів
19:59
21 березня – Міжнародний день лісів

 

 

«ЗЕЛЕНИЙ ДРУГ» ПОТРЕБУЄ ЗАХИСТУ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні – Міжнародний день лісів і його відзначення

у селі Хоросниця Мостицького району на Львівщшині

 

 

 

Динаміка технологічного та економічного прогресу 20-го сторіччя, негативно віддзеркалилася на лісових угіддях - цьому безцінному надбанні всього людства.

 

 

Глобальна вирубка лісів, подібно найпотужнішим ураганам і катастрофам, почала тіснити і знищувати цей природний потенціал. Станом на початок 21-го століття вирубка лісів продовжилася загрозливими темпами і проблема їх збереження вийшла на невідкладний міжнародний рівень, вимагаючи якнайшвидшого прийняття належних заходів і ефективних практичних рішень.

 

 

Нагадаємо, що за даними проекту DilovaMova.com, ця проблема вже була піднята міжнародним співтовариством ще на початку 70-х років минулого сторіччя. Окреслені тоді тенденції широкомасштабної вирубки лісів вже змусили відверто заявити про проблему і це сталося на шістнадцятій сесії Конференції Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй, що відбулася в листопаді 1971-го року.

 

Тоді держави - члени цієї організації висловилися на підтримку проведення щорічної акції „Всесвітнього дня лісового господарства”, яку погодилися проводити 21-го березня.

 

Неодноразово звертаючись до проблем збереження лісових масивів по всій планеті, на рівні ООН, 21-го грудня 2012-го року, резолюцією Генеральної Асамблеї №A/RES/67/200, був заснований Міжнародний день лісів.

 

 

Повторимося: ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

 

 

В історії нашої держави, цій проблемі також приділялася чимала увага. Так, наприклад, 18-го вересня 1977-го року, в колишньому СРСР вперше було прийнято окреме цільове «Лісове законодавство», в якому робилася спроба не тільки впорядкувати безконтрольну вирубку лісів, а й закладалися прямі механізми його відновлення і найбільш раціонального використання.

 

 

Пізніше, 1-го жовтня 1980-го року, оцінюючи внесок і досягнення цілого напряму фахівців лісового господарства, з метою підняття престижу професій фахових працівників лісу, було встановлено професійне свято - «День працівників лісу».

 

 

Святкування цього професійного свята було встановлено на третю неділю вересня. Потім, після розпаду СРСР, це свято залишилося популярним національним святом у багатьох пострадянських суверенних державах, наприклад, в українському законодавстві День працівників лісу зафіксований Указом Президента України № 356/93, підписаним 28-го серпня 1993-го року.

 

Довідково:

 

З цього приводу, відвідувачам Хоросницької бібліотеки (Мостиська ОТГ), що на Львівщині, запропоновано сьогодні тематичну виставку "Я пройдусь лісовими стежками" та перегляд відеоролика "Отака весна!Березневі миттєвості околиць Хоросниці..." , які підготовив Червоний Хрест і його юні волонтери разом з працівниками сільської бібліотеки.

 

 

 

 

 

 

На виставці - невимовна краса близьких серцю місцевих краєвидів та соснових лісів...

 

«Нам пощастило, що ми тут проживаємо, адже хвойні ліси - це "легені" планети, а хвойна терапія - тисячоліттями перевірений спосіб боротьби з багатьма хворобами та їх своєчасна профілактика. Тож бережімо ліс!», - сказала організатор виставки, голова Мостиської РО ТЧХУ Оксана Рабій.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=501

 

 

Переглядів: 448 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024