Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 22 » Добропільська МО ТЧХУ, шо на Донеччині, вчила шахтарів надавати першу допомогу
22:21
Добропільська МО ТЧХУ, шо на Донеччині, вчила шахтарів надавати першу допомогу

 

ШАХТАРІ ВЧАТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Добропільська МО ТЧХУ, що на Донеччині, навчала

шахтарів - гірничорятувальників надавати першу допомогу

 

 


На небезпечному виробництві, до якого відносяться шахти, від якості і оперативності першої допомоги залежить не тільки здоров'я, а й життя гірників. 19-20 березня шахтарі-рятувальники тренувалися надавати допомогу під керівництвом досвідчених інструкторів з регіонального відділення Червоного Хреста.

У допоміжні гірничорятувальні команди (ВГК) на шахтах ДТЕК «Добропіллявугілля» входять найбільш кваліфіковані гірники і керівники. Ці люди включаються в ліквідацію аварій і надзвичайних подій як тільки надзвичайна подія сталася, ще до прибуття воєнізованого гірничорятувального загону.

 

Шахтарі-рятувальники регулярно проходять навчання прийомам ведення аварійно-рятувальних робіт, щоб відточити навички до автоматизму.
 


19-20 березня такі заняття пройшли на шахтах «Алмазна» і «Добропільська» ШУ «Добропільське». Провести тренінги служба охорони праці шахтоуправління запросила волонтерів Добропільської міської організації Товариства Червоного Хреста України.
 


Шахтарі-рятувальники тренувалися проводити серцево-легеневу реанімацію, що включає непрямий масаж серця, вчилися робити штучне дихання, зупиняли кровотечу, розібралися в тонкощах першої допомоги при переломах і особливості транспортування постраждалих.
 


Тренер Ірина Павленко, голова Добропільської міської організації Червоного Хреста відзначає: «Ми прагнемо навчити жителів регіону прийомам надання першої допомоги постраждалим, тим самим зменшити смертність. Хочемо, щоб люди були добрішими, милосерднішими, допомагали одне одному. Елементарні навички надання першої допомоги, по-перше, знімають страх нашкодити потерпілому, який часто змушує людей залишатися в стороні. По-друге - допомагають зберегти життя людині до прибуття лікарів».

 

«Такі заняття дуже важливі, і проводити їх потрібно частіше, залучаючи якомога більшу кількість учасників, - впевнений Євген Прокопенко, гірський майстер РВР-1, - вміти зупинити кров, відновити дихання або правильно зафіксувати зламану кінцівку повинен кожен, а не тільки той, хто працює на шахті. Адже в надзвичайній ситуації рахунок нерідко йде на хвилини і до приїзду медиків людина може загинути».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://lifedon.com.ua/society/society_miscellaneous/39864-shahtery-spasateli-uchilis-okazyvat-pervuyu-pomosch.html

 

Переглядів: 454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024