Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 24 » Супрун пропонує замінити флюорографію - анкетуванням
14:58
Супрун пропонує замінити флюорографію - анкетуванням

 

ПРОПОЗИЦІЯ КЕРІВНИКА МОЗ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 


Проведення масових флюорографічних обстежень

здорових людей не має сенсу, вважає Уляна Супрун.
 



Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун вважає, що флюорографія є застарілим методом діагностики з "радянської системи охорони здоров'я", від якого слід відмовитися на користь анкетування у сімейного лікаря.

 

Про це вона написала в Facebook.

 

"У нашій роботі впровадження сучасних практик медичної допомоги часто має відбуватися одночасно з руйнуванням застарілих методів. А разом з ними і міфів, породжених радянською системою охорони здоров'я. Одним з них є проведення масових флюорографічних обстежень у здорових людей з метою зупинити туберкульоз ", - написала вона.

 

 

На підтримку своєї заяви в.о. міністра наводить ряд аргументів. "По-перше, флюорографія дозволяє виявити тільки розвинені форми захворювання. На ранній стадії хвороба не призводить до змін в легенях, тому навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже. По-друге, флюорографічні обстеження часто проходять повз саме тих людей, хто найбільше ризикує захворіти - пацієнтів з незабезпечених і вразливих груп населення ", - пише вона.

 

 

 

 

 

 

 

За словами Супрун, в Україні за рік від туберкульозу вмирає 4000 чоловік. "Це 11 осіб щодня. При тому, що держава закуповує необхідні ліки ", - підкреслила в.о. міністра. У своєму повідомленні вона описала, як проходить діагностування туберкульозу в "цивілізованих країнах".

 


"У цивілізованих країнах це виглядає так, - на огляді у сімейного лікаря (або терапевта чи педіатра) пацієнт заповнює анкету, де відповідає на питання, які можуть визначити можливість захворювання. - Якщо лікар бачить потребу - він пропонує пацієнту здати мокротиння на аналіз. Він покаже, чи є в організмі збудник хвороби вже за 2:00 і пацієнт зможе почати лікуватися ", - резюмувала Супрун.

 

Нагадаємо, 22 березня будівлю Верховної Ради підсвітили червоним світлом до Дня боротьби з туберкульозом. Раніше, 3 березня, Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками скасувала тимчасову заборону на болгарську вакцину проти туберкульозу.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://news.bigmir.net/ukraine/1807717-Sypryn-predlagaet-zamenit-fluorografiu-anketirovaniem

 

Переглядів: 396 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024