Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 26 » Завершилося традиційне масове зимове сходження «Говерляна-2018»
19:12
Завершилося традиційне масове зимове сходження «Говерляна-2018»

 

ПРАПОР ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА – НА ГОВЕРЛІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завершилося традиційне масове зимове сходження «Говерляна-2018».

 

 

 

 

 

 

 

Майже 500 учасників здійснили цієї суботи, 24 березня, масовий зимовий похід-сходження на найвищу вершину Українських Карпат і найвищу точку України г. Говерлу, висота якої понад 2 тисячі метрів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі учасники "Говерляни-2018", серед яких була й чисельна група представників спортивного туризму з Польщі, успішно завершили сходження, маршрут якого проліг зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області ущелиною річки Прут – через Карпатський національний природний парк та урочище "Заросляк".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цьогорічне сходження було присвячене 100-річчю ЗУНР, 100-річчю від дня створення Товариства Червоного Хреста України та на вшанування пам’яті альпініста – Героя України Юрія Вербицького, відомого львівського туриста Ореста Копійчука.

 

 

Організаторами цього походу на г. Говерлу – справжній символ України – були: Львівський туристично-альпіністський центр «Скеля» (Михайло Сидоров), Львівська обласна федерація спортивного туризму (Тарас Пахолюк) за сприяння управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, гірської рятувальної служби Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», обласного лікарсько - фізкультурного диспансеру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після завершення походу на заключному шикуванні організатори відзначили активних учасників сходження.

 

 

Зокрема, грамоти й подяки за активну й масову участь отримали спортивні туристичні осередки Львівського ТАЦ «Скеля», Жовківського району (Лука Павлюк), м. Трускавця (Ольга Мотика) та м. Соснівки Червоноградської міської ради (Павло Савчук), а також гості з Польщі на чолі з Міхалом Рачинськи та ветерани спортивного туризму зі столиці України.

 

 

Особливі оплески пролунали для наймолодших та найстарших за віком учасників сходження, серед яких виявилися: Олександра Шатинська (6 років), Кирило Дунін (7 років); Юрій Маслов (81 рік, Київ), Анастасія Дольнікова (78 років, Миргород), Василь Абрамчук (77 років, Львів).

При цьому усі учасники сходження отримали іменні свідоцтва від оргкомітету зимового сходження «Говерляна-2018».

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безпеку проведення сходження на Говерлу забезпечували гірські рятівники із ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», яких очолював командир загону Михайло Яворівський (на знімку).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У цю групу входили також рятувальники: Володимир Яворівський, Олександр Прокопенко, Василь Безушко, Андрій Казмірук. На знак вшанування 100-річчя ТЧХУ на Говерлі гірські рятувальники розгорнули прапор Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Говерляна -2018" - завершилася. Але у кожного її учасника залишився у душі світлий спогад про те, як взимку непросто штурмувати Говерлу, і який прекрасний краєвид відкривається з найвищої вершини нашої держави.

 

 

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА та зі сторінки ЗШР «ГОРС» у соцмережі ФБ

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=35007

 

Переглядів: 445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024