Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 28 » До Закарпаття прибула делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста
21:13
До Закарпаття прибула делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

ОЗНАЙОМЧИЙ ВІЗИТ

 

 

 

 

 

 

 

У рамках візиту на Закарпаття сьогодні відбулася зустріч представників

Міжнародного Комітету Червоного Хреста з керівництвом області та м. Ужгорода.

 

 

 

Працівники МКЧХ, - Максим Забалуєв, Єліца Богданович та Віталій Стецик, - прибули у Закарпаття за дорученням свого керівництва для ознайомлення з регіоном та вивчення гуманітарної і суспільної ситуації в області.

 

 

Представники МКЧХ ведуть активну діяльність з початку бойових дій на сході держави. І нині відновлюють житло та водопостачання, доставляють різноманітні препарати у медичні заклади, забезпечують населення продуктами, допомагають у відновленні сімейних зв’язків.

 

 

Під час зустрічі керівник краю Геннадій Москаль попросив представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста знайти можливість надати Закарпаттю вкрай потрібні препарати – сироватку від сказу та протиотруту при укусі змій.

 

 

Як зазначалося, третина населення Закарпаття мешкає в селах, більше половини території області покривають ліси, а область сьогодні залишається без необхідних засобів проти сказу, зміїної отрути, правця. Держава ними не забезпечує, за медикаментами в таких випадках закарпатцям доводиться їхати в сусідні країни.

 

 

Під час зустрічі йшлося і про міжнаціональні стосунки в області, суспільно-політичні настрої населення. У цей же день відбувся візит делегації МКЧХ у міську раду обласного центру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У цей же день делегація МКЧХ побувала також і в міській раді обласного центру. Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зустрівся із представниками МКЧХ – Головою Офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Одеса Максимом Забалуєффим, координатором МКЧХ із співпраці з Українським Товариством Червоного Хреста Еліцою Богданович, Національним Експертом МКЧХ з охорони здоров’я Віталієм Стециком, а також головою Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванною Сабо та керівником Ужгородської міської організації Червоного Хреста Валентиною Митровцій.

 

 

Гості розповіли, що перебувають на Закарпатті із ознайомчим візитом, у рамках якого планують налагодити контакти з місцевими представниками Українського Червоного Хреста та органами влади, дізнатися про можливі аспекти гуманітарної співпраці в області та Ужгороді зокрема.

 

Вони зазначили також, що, в основному, їхня діяльність зосереджена на сході України, де реалізовують багато проектів для допомоги населенню, яке страждає від збройного конфлікту. Та, крім того, Міжнародний Комітет Червоного Хреста намагається слідкувати і за загальною ситуацією у країні.

 

 

Свою діяльність в Україні МКЧХ, за словами Максима Забалуєффа, розпочав із 2014 року. Зараз вони працюють також у близько 80-ти країнах світу.

 

 

Олександр Білак відзначив, що міська влада Ужгорода активно співпрацює з міською організацією Червоного Хреста і так само готова до співпраці з Міжнародним Комітетом: «Щодо гуманітарної допомоги, ми готові розглядати питання співробітництва у різних напрямках: чи то допомогти з транспортом, чи приміщеннями, чи надати будь-яку іншу посильну допомогу».

 

 

У рамках ознайомчого візиту представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста також планують відвідати міста Мукачево та Берегово.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zakarpattya.net.ua/News/180116-Zakarpattia-vidvidala-delehatsiia-Mizhnarodnoho-Komitetu-Chervonoho-KHresta-FOTO

https://navchas.com.ua/2018/03/28/zastupnik-m-s-kogo-golovi-uzhgoroda-oleksandr-b-lak-zustr-vsya-z-predstavnikami-m-zhnarodnogo-kom-tetu-chervonogo-hresta/

 

 

 

Переглядів: 492 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 21:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024