Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 29 » Новини медичної науки: Створено протез пам'яті, що поліпшує її можливості на 15 - 37%
20:43
Новини медичної науки: Створено протез пам'яті, що поліпшує її можливості на 15 - 37%

 

НЕЙМОВІРНО, АЛЕ – ФАКТ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Створено протез пам'яті, що поліпшує

її можливості на 15 - 37%

 

 

 

Американські вчені успішно випробували мозковий імплант, який посилив здатність до запам'ятовування в середньому на 15%.

 

 

Про це повідомляє видання "Українська правда".

 

 

Як зазначається, імплант, представлений науковцями з Університету Південної Каліфорнії та медцентру Уейк-Форест-Баптист, допоміг пацієнтам з нейродегенеративними захворюваннями підвищити ефективність короткочасної пам'яті на 37%.

 

 

"Уперше науковцям вдалося ідентифікувати "код" клітин мозку пацієнта (шаблон пам'яті) і, фактично, "записати" цей код, щоб покращити пам'ять. Це важливий перший крок у потенційному відновлення втрати пам'яті", – каже провідний автор дослідження, професор психології/фармакології та неврології Робер Гампсон.

 

 

Нове дослідження сфокусувалося на короткочасній пам'яті, оскільки саме вона частіше страждає при хворобі Альцгеймера, інсульті та травмах голови. Тимчасова пам'ять – це нова і корисна інформація на короткий проміжок часу. Наприклад, де ви припаркували авто.

 

 

Медики відібрали добровольців, які взяли участь у картуванні мозку за допомогою електродів, які поміщали у різні його відділи для визначення проблемних зон. Щоб впливати на нейрони гіпокампу, відповідальні за епізодичну пам'ять, спеціалісти використали електронну систему, в основі якої нелінійна математична модель МІМО – багатопотокова передача даних.

 

 

Спочатку вчені записали нейронні "коди" під час першої вправи. Пацієнтам показали один колір і через деякий час просили вибрати його ж із запропонованих на екрані. Науковці аналізували дані з електродів тих учасників, які відповіли правильно, і синтезували код на основі MIMO для правильної роботи пам'яті. Код відтворювали у пацієнтів при повторних тестах. Їхня тимчасова пам'ять покращилася на 27%.

 

 

У другому тесті добровольцям показували декілька фото, а через декілька хвилин просили вказати на них через 4 чи 5 інших зображень. Потім знову записували код правильних відповідей. Через 75 хв процедуру повторили із застосуванням коду – результат покращився на 35%.

 

 

Дослідження побудоване на більш ніж 20 роках попередніх досліджень на кодах пам'яті.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2018/03/29/289554-stvoreno-protez-pamyati-pokrashchuye-mozhlyvosti-15-37

 

 

Переглядів: 593 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024