Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 30 » Дитячою мовою про правила життя в зоні збройного конфлікту на сході України
12:07
Дитячою мовою про правила життя в зоні збройного конфлікту на сході України

 

ЩОБ ЗМЕНШИТИ ЗАГРОЗУ ДЛЯ ДІТЕЙ

 

 

 

 

 

 

Дитячою мовою про правила життя

в зоні збройного конфлікту на сході України

 

 

 

Учням населених пунктів Луганщини, що розташовані на лінії розмежування, покажуть унікальну виставу "Порятунок тролів". У ній ідеться про небезпеку мін, правила життя в зоні конфлікту.

 

Про це пише "Голос України".

 

Захід ініціював Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Вистава інтерактивна, з ігровими моментами. Разом із головними героями, якими є персонажі популярних мультфільмів, діти зводять будинок, їздять на мотоциклі тощо. Все це відбувається через малюнки та ігри, причому головна увага звертається на те, де можуть бути міни і куди краще не ходити на прогулянки.

 

Співробітник відділення МКЧХ у м. Сєверодонецьку Роман Павликів розповів, що пілотний проект поки що охопив вісім шкіл регіону, але якщо результат буде хорошим, планують запровадити його в усіх школах на лінії розмежування.

 

Ідея проведення навчання протимінної безпеки в такій нестандартній формі народилася в Сєверодонецьку.

 

"Ми працюємо з цими школами вже більше трьох років, з початку конфлікту. Регулярно проводимо презентації, зустрічі, на яких розповідаємо вчителям і учням про те, який вигляд мають вибухонебезпечні предмети, який алгоритм дій, якщо такий предмет виявлений тощо. Але ця інформація важкувата для дітей 6-12 років. Водночас у нашій практиці ми стикалися з випадками, коли діти граються з такими предметами, намагаються їх розібрати, не усвідомлюючи, які будуть наслідки. Отже, прийняли рішення написати особливу казку, яка в простій і легкій формі дасть необхідні знання", - пояснив Роман.

 

У березні виставу побачили понад 300 учнів молодших класів, але старшокласники теж із задоволенням приходять на вистави.

 

"У нас у школі сьогодні всього 30 учнів, - розповіла директор Кримської школи Ірина Бугера. - Наше село ізольоване, розташоване дуже близько до лінії розмежування. Немає ні доріг, ні транспорту, отже, для наших дітей така вистава не просто цікава і дуже пізнавальна, а й важлива для безпеки".

 

За даними МКЧХ, у 2017 році на контрольованій українським урядом території Луганщини зареєстровано понад 30 випадків поранень або загибелі людей від мін та боєприпасів. 17 поранених і три сім'ї загиблих внаслідок конфлікту отримали фінансову допомогу від МКЧХ.

 

Автор - Павло ВОРОНЦОВ

 

 

Фото прес-служби МКЧХ в Сєверодонецьку.

За джерелом:

http://www.golos.com.ua/news/72663

 

 

 

 

Переглядів: 579 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024