Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 30 » МКЧХ розповів про підтримку охорони здоров'я на Донеччині
16:14
МКЧХ розповів про підтримку охорони здоров'я на Донеччині


 

ПІДТРИМКА МЕДИЦИНИ ШАХТАРСЬКОГО КРАЮ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МКЧХ розповів про підтримку охорони здоров'я на Донеччині

 

 

 

Охорона здоров'я на сході України продовжує зазнавати згубного впливу збройного конфлікту. В умовах бойових дій лікарні стикаються з додатковими викликами і повинні бути готові приймати поранених в період загострення бойових дій, в той час як хронічні захворювання і звичайні хвороби не зникають, стаючи додатковим навантаженням для пацієнтів та медичного персоналу.

 

До цього треба додати психологічні проблеми, адже в умовах конфлікту і лікарі, і медсестри, і звичайні люди знаходяться в постійному стресі. У зв'язку з цим, на сході України Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) намагається не тільки допомогти лікарням справлятися з піковими навантаженнями під час загострення бойових дій, але також підтримує інфраструктуру, забезпечує їх препаратами для лікування хронічних захворювань, а також надає психосоціальну допомогу як медикам , так і звичайним людям.

 

Про це сьогодні, 30 березня, повідомляє прес-служба Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 


«Для постраждалих від конфлікту життя з діабетом, астмою або фізичними вадами, навіть звичайний грип може стати великою проблемою, а часом питанням життя і смерті. Страх потрапити під обстріл або підірватися на міні, що заповнює їх життя, лише посилює стрес і може навіть збільшити ризик появи, наприклад, серцево-судинних захворювань і високого кров'яного тиску. Тому підтримка медичних установ допомагає врятувати життя тисяч людей», - каже доктор Аршак Давідян, координатор відділу охорони здоров'я делегації МКЧХ в Україні.

 


Крім того, що Червоний Хрест допомагає відновлювати пошкоджені будівлі медичних установ, близько 60 поліклінік та центрів первинної медичної допомоги по обидві сторони від лінії зіткнення отримують від МКЧХ ліки для лікування хронічних серцево-судинних захворювань, гіпертонії, астми і діабету 2-го типу, а також протиправцеві вакцини. Вони також отримують базову медичне обладнання та медичні інструменти і вироби, такі як перев'язувальні матеріали, рукавички, дезінфікуючі засоби, хірургічні набори та антибіотики для задоволення першочергових потреб.

 


МКЧХ покриває потреби пацієнтів Донецька і Луганська, залежних від людського інсуліну. МКЧХ надає станціям переливання крові в Донецьку і Луганську тест-системи та реактиви для тестування крові на інфекційні захворювання для гарантування безпеки переливається крові. У такій же мірі, в разі необхідності, команда МКЧХ надає підтримку банкам крові, розташованим в інших місцях уздовж лінії зіткнення.

 


Щоб забезпечити готовність швидкого реагування на раптове збільшення кількості поранених пацієнтів, МКЧХ розміщує в ключових лікарнях Донеччини і Луганщини резервний запас медичного приладдя та хірургічних наборів, кожен з яких дозволяє лікувати до 50 поранених. У той же час команди МКЧХ на Донбасі знаходяться в постійному контакті з медичними установами, будучи готовими відреагувати на їхні потреби.

 


Відділення МКЧХ в містах Сєвєродонецьку і Слов'янську пропонують психологічну підтримку людям, які живуть поблизу лінії зіткнення, а також психосоціальний супровід сімей, чиї близькі пропали безвісти в зв'язку з конфліктом.

 

МКЧХ також працює з соціальними працівниками, волонтерами Товариства Червоного Хреста України, вчителями, лікарями, медсестрами і психологами, щоб краще підготувати їх до тих психосоціальних потребам, з якими до них звертаються люди, що живуть в зоні конфлікту або опинилися в невизначеності щодо долі зниклої безвісти близької людини.

 


«Потреби в галузі охорони здоров'я на Донеччині складні, і ми намагаємося робити все можливе, щоб зменшити страждання людей», - підкреслює доктор А. Давідян.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/671347

 

Переглядів: 429 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024