Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 31 » Мер м. Стебник, що на Львівщині, заявив про необхідність визнання міста зоною екологічного лиха
11:11
Мер м. Стебник, що на Львівщині, заявив про необхідність визнання міста зоною екологічного лиха

 

ЩОБ ЗАПОБІГТИ БІДІ

 

 

 

 

 

Мер м. Стебник, що на Львівщині, заявив про необхідність

визнання міста зоною стихійного екологічного лиха

 

 

 

 

Міський голова м. Стебник (Дрогобицький район) Петро Старосольський заявив про необхідність визнати місто зоною надзвичайної екологічної ситуації через карстові обвали, що трапились торік. Як повідомляє видання «Львівський портал», про це він повідомив під час засідання Регіонального відділення Асоціації міст України у Львові.

 

 

 

«Я вважаю, що Стебник варто визнати зоною екологічного лиха через ті провали. Але віце-прем’єр Кубів приїхав і почав мені розказувати, мовляв, цього не можуть зробити, бо не було людських жертв», – цитує слова мера це видання.

 

 

 

Петро Старосольський зазначив, що звертався стосовно оголошення Стебника зоною екологічного лиха до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

 

 

«Є ж резервний фонд держави. Це ж надзвичайна ситуація, але її ніхто не хоче визнавати. В обласній адміністрації мене чути не хочуть… Куди б не звертався – йдуть відписки. Якщо провалиться перший рудник – півміста піде під землю», – переконаний він.

 

 

Додамо, що запровадження зони надзвичайної екологічної ситуації передбачає виділення державою або органами місцевого самоврядування додаткових коштів для нормалізації екологічного стану та відшкодування нанесених збитків.

 

 

Станом на 2013 рік у м. Стебнику проживало близько 21 тис. мешканців.

 

 

Раніше ZAXID.NET повідомляв, що проект консервації рудника «Полімінералу» на Дрогобиччині виготовить німецьке підприємство «K-UTEC». Зараз у компанії проводять аналітичний аналіз наданих матеріалів та готує пропозицію для укладання договору з ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» щодо розробки концепції та нового проекту консервації рудника №2 і рекультивації порушень земель. Цей проект мають розробити орієнтовно до липня 2018 року.

 

 

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня 2017 року внаслідок землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів. У зоні недіючих розробок «Полімінералу» над старою карстовою пустотою обвалилося склепіння.

 

 

Відтак актуалізувалася потреба у консервації рудника №2 «Полімінералу» та потреба у перенесенні водогону, ліній електропередач та будівництві ділянки дороги в обхід аварійної ділянки.

 

 

За даними ФДМУ, теперішнім інвестором ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» є ТзОВ «Зорема Вест», кінцевим бенефіціаром якого є Олег Бахматюк.

 

Також цього року Фонд держмайна виставив на приватизацію 6,37% державних акцій «Полімінералу».

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/mer_stebnika_zayaviv_pro_neobhidnist_viznannya_mista_zonoyu_ekologichnogo_liha_n1452941

 

Переглядів: 508 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 11:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024