Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 31 » ЄС запроваджує систему автоматичного виклику служб порятунку при ДТП
13:17
ЄС запроваджує систему автоматичного виклику служб порятунку при ДТП

 

 

БЕЗПЕКУ НА ДОРОГАХ В ЄС – ПОЛІПШАТЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

ЄС запроваджує систему автоматичного виклику служб порятунку при ДТП

 

 

 

 

Нові моделі легкових автомобілів в Євросоюзі тепер повинні будуть оснащуватися системою автоматичного оповіщення екстрених служб “eCall” при аваріях на дорогах.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на РІА “Новини”.

 

Єврокомісія повідомляє, що з 31 березня так звана система екстреного виклику “eCall” стане обов’язковою по всьому Євросоюзу для нових моделей пасажирських машин. Відповідне законодавство було прийнято в ЄС ще в 2015 році, нагадує ЄК.

 

У свою чергу Європейська асоціація автовиробників (ACEA) уточнює, що “виробники автомобілів з суботи, 31 березня, будуть оснащувати всі нові моделі машин і автофургонів системою eCall”.

 

ACEA вітає впровадження цієї системи, “яка стала можливою завдяки величезним інвестиціям”, зробленим представниками автопромисловості, йдеться в повідомленні асоціації.

 

“Система eCall автоматично набирає єдиний європейський номер екстреної допомоги 112 у разі серйозних ДТП. За допомогою європейської супутникової навігаційної системи Galileo, вона повідомляє місце знаходження автомобіля аварійним службам”, — уточнює ЄК у своїх матеріалах, присвячених eCall.

 

Цю систему зв’язку можна буде задіяти і в ручному режимі, зазначає Єврокомісія. Отже, навіть очевидці подій зможуть, натисненням спеціальної кнопки у себе в машині, повідомити за допомогою цієї системи відомості про місцезнаходження ДТП.

 

Метою нової системи eCall є підвищення безпеки дорожнього руху за рахунок надання оперативної допомоги автомобілістам, які потрапили в події у будь-якій точці Європейського союзу.

“ECall має потенціал до порятунку безлічі життів за рахунок скорочення часу реагування екстрених служб. Це означає, що швидка допомога, пожежники і поліція зможуть втручатися в ситуацію настільки швидко, наскільки це можливо”, - вважають в асоціації ACEA.

 

Нагадаємо, на 2018 рік передбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на автошляхах. Про це заявив Володимир Омелян під час засідання Міжвідомчої робочої групи з реформування державної системи безпеки дорожнього руху.

 

 

Колаж – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1722872-yes-zaprovadzhuye-sistemu-avtomatichnogo-vikliku-sluzhb-poryatunku-pri-dtp

 

Переглядів: 434 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024