Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 31 » Центром Львова пройшов парад з нагоди відкриття реконструйованого "Гранд Готелю"
21:39
Центром Львова пройшов парад з нагоди відкриття реконструйованого "Гранд Готелю"

 

ТУРИСТАМ - НА ВТІХУ

 

 

 

 

 

 

 

Колону учасників параду очолив імператор Франц Йосиф I

та його дружина Єлизавета Баварська.

 

У суботу, 31 березня, з нагоди відкриття реконструйованого «Гранд Готелю» на проспекті Свободи відбувся костюмований парад. Захід розпочався о 13:00 та тривав приблизно до 14:00.

 

 

 

 

 

 

Участь у параді взяли понад сотня учасників, що переодягнулись у костюми ремісників, пивоварів, монахів та ін. Це було весело і переносило нас у кінець ХІХ ст. на 100 років у минуле.

 

Історична правда була би відтворена майже повністю, якби між ними було хоч кілька сестер милосердя Червоного Хреста. Адже Австро-Угорщина входила у число його фундаторів, які підписали установчі документи в Женеві у 1863 р. Відділення Товариства діяло на той час й у Львові. Черниця Йосафата Гордашевська, засновниця Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, в 1899 р. навіть отримала у Львівському відділенні Червоного Хреста свідоцтво про закінчення курсів медичних сестер.

 

Колону учасників параду очолив імператор Франц Йосиф Перший та його дружина Єлизавета Баварська. Парад пройшов проспектом Свободи (від вул. Фурманської до пам’ятника Тарасові Шевченку).

 

 

Реконструкція «Гранд Готелю» на проспекті Свободи тривала з 2014 року. З початку березня 2018 року готель працював у тестовому режимі. На сьогоднішнє відкриття реконструйованого готелю до Львова прилетіла американська світська діва Періс Хілтон з нареченим, дідусь якого був з України.

 

 

Додамо, що «Гранд Готель» почав працювати у 1893 році і був на той час найбільш комфортабельним та престижним у Львові. Раніше на його місці був двоповерховий будинок у стилі ампір, де у першій половині ХІХ ст. працювало управління львівської поліції, яке впродовж 12 років очолював Леопольд фон Захер, батько письменника Леопольда фон Захер-Мазоха. Але у 1892-1893 роках будівля була реконструйована та отримала той вигляд, який зберігся і донині.

 

 

Після Другої світової війни тут був готель «Львів», а пізніше – «Верховина».

 

 

 

Фото - Павла Паламарчука/ZAXID.NET

За джерелом:

https://zaxid.net/tsentrom_lvova_proyshov_parad_z_nagodi_vidkrittya_rekonstruyovanogo_grant_gotelyu_n1453011

 

Переглядів: 469 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024