Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 1 » На Великдень Папа Римський хрестив нігерійця, який затримав озброєного грабіжника в Римі
15:52
На Великдень Папа Римський хрестив нігерійця, який затримав озброєного грабіжника в Римі

 

ЦЕРКВА І ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – ПРИХИСТОК ДЛЯ ВСІХ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Великдень Папа Римський хрестив нігерійця,

котрий затримав озброєного грабіжника в Римі.

 

 


У неділю, 1 квітня, у всьому світі християни святкують Великдень за Григоріанським календарем. Віруючі, які живуть за Юліанським календарем, відзначають Вербну неділю. У них Великдень цього року буде 8 квітня.
 

 

Папа Римський Франциск провів, за традицією, святкову службу в соборі Святого Петра у Ватикані. Вранці Понтифік звернувся з традиційним посланням з центральної лоджії Ватиканської базиліки.

 


Під час Великодньої служби Франциск хрестив кількох людей. У їх числі опинився й іммігрант з Нігерії Джон Ога. Він потрапив до Італії нелегально в травні 2014 року. Джон спочатку перебрався зі своєї країни до Лівії, а звідти його на благенькому суденці разом з іншими нелегалами переправили контрабандисти.

 


Джон не зміг знайти роботу і був змушений просити милостиню в Римі біля одного з супермаркетів. 26 вересня 2017 року Ога став свідком збройного пограбування. Злочинець у масці з великим ножем для обробки м'яса напав на касира і викрав 400 євро. Грабіжник вибіг на вулицю, де залишив свій мотоцикл, проте втекти йому завадив Джон.

 


Нелегал відважно кинувся на озброєного злочинця. У нігерійця нічого при собі не було. Він бився голими руками. Джону вдалося повалити грабіжника, вибити у нього ніж і утримувати на тротуарі до тих пір, поки не з'явилася поліція.

 


Після цього Ога сам втік - він розумів, що у нього немає документів і що йому загрожує депортація. Однак керівництво поліції Риму ухвалив рішення віддячити сміливцю. Протягом місяця Джон отримав офіційний дозвіл жити і працювати в Італії, в чому раніше йому було відмовлено міграційними властями країни.

 


Агентство ANSA повідомляє, що зараз Ога працює в італійському Червоному Хресті. Йому більше не доводиться ночувати на вулиці. У невеликому інтерв'ю Джон заявив: «Я не хочу бути героєм. Я просто хочу жити легально, працювати і мати гідне життя в Італії. Якщо Папа Франциск або президент республіки зможуть це зробити для мене, я буду найщасливішою людиною в світі ».

 

 

 

 

 

 

 


На знімку: Папа Римський Франциск хрестить Джона.

 

 

 


Понтифік запропонував хрестити нігерійця. Ога був неймовірно втішений. Він попросив начальника поліції, який допоміг йому з документами, стати його хрещеним батьком. В якості свого імені при хрещенні Ога вибрав Франческо.

 

 

Фото - Ігор КОЗЛОВ/«Факти»

За джерелом:

http://fakty.ua/263346-na-pashu-papa-rimskij-krestil-nigerijca-zaderzhavshego-vooruzhennogo-grabitelya-v-rime-foto

 

Переглядів: 615 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024