Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 1 » Брати наші менші: В Україні хочуть законодавчо заборонити жорстоке поводження з тваринами
21:52
Брати наші менші: В Україні хочуть законодавчо заборонити жорстоке поводження з тваринами

 

ЗАКОНОДАВЧА "ВІДЛИГА"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні хочуть законодавчо заборонити

жорстоке поводження з тваринами.

 

 

 

 

У Верховній Раді вже знаходяться законопроекти №6598 та №7267, спрямовані на заборону жорстокого поводження із тваринами.

 

Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко під час прес-конференції в Укрінформі, на якій йшлося про заборону в Україні діяльності дельфінаріїв та утримання в неволі морських ссавців, зокрема, дельфінів, китів-білуг, морських котиків і моржів.

 

«На сьогодні у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, спрямовані на заборону жорстокого поводження з тваринами. Наше міністерство готує свій законопроект, і всі вони покликані припинити жорстоке поводження з тваринами, а утримання дельфінів у дельфінаріях якраз і є одним із його елементів", - сказав Василь Полуйко.

 

Крім того, він зазначив, що у Мінприроди працюють над тим, щоб регламентувати процес ідентифікації диких тварин, які утримуються в неволі. Для цього на рівні Кабінету Міністрів підготовлено кілька нормативних актів: Порядок отримання дозволу на утримання дикої тварини, Порядок реєстрації народжених у неволі диких тварин, Порядок ідентифікації та реєстрації диких тварин, які знаходяться в неволі, та сам Порядок їх утримання в неволі.

 

«Прийняття законопроектів і перелічених нормативних актів дозволить сформувати правове поле, яке буде чітко регламентувати утримання тварин в неволі і ми будемо розуміти, що дозволено робити, а що - ні", - розповів Василь Полуйко.

 

Він зазначив, що Мінприроди у цих питаннях активно співпрацює з українськими та міжнародними зоозахисними організаціями.

 

Довідково:

 

У парламенті зареєстровано два законопроекти №6598 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу») та №7267 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними»).

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/04/01/289911-ukrayini-hochut-zakonodavcho-zaboronyty-zhorstoke-povodzhennya-tvarynamy

 

 

Переглядів: 464 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024