Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 3 » Волонтери Харківської ОО ТЧХУ – в гостях у мешканців Богодухівського геріатричного інтернату
12:19
Волонтери Харківської ОО ТЧХУ – в гостях у мешканців Богодухівського геріатричного інтернату

 

ЗУСТРІЧ З ЛЮДЬМИ «ОКСАМИТОВОГО ВІКУ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери Харківської ОО ТЧХУ – в гостях у мешканців

Богодухівського геріатричного інтернату

 

 

 

Напередодні Вербної неділі, 31 березня, група волонтерів Червоного Хреста з Харківщини відвідала мешканців Богодухівського геріатричного інтернату. Репортаж з цієї події й особисті враження автора – у матеріалі, який пропонується вашій увазі (переклад з рос. мови):

 

Кілька років волонтерства позаду - і тільки тепер перша поїздка до людей «оксамитового віку».

 

Чому?

 

Я боялася своєї реакції, огиди, а можливо і негативної відповіді на его-питання: «А я від цього щось хороше відчую?»

 

Десятки поїздок до дітей, приблизно стільки ж написаних статей і постів на сторінках соцмереж, участь в стратегічних і організаційних заходах Червоного Хреста - це те, що мені було цікавим, але не покидало русло звичного... (Вибачте за багато "я-я-я-мені" ... але чесно).

 

Ця поїздка - новий відлік. У ній все було по-іншому. Тут із захопленням слухала і мовчки раділа, душа стиха підспівувала, і я з радістю дарувала квіти.

 

Сьогодні в Богодухівському геріатричному пансіонаті 13 бабусь і 15 дідусів. Уже пригледіла для себе як мінімум 7 осіб, з котрими дуже хочеться поспілкуватися активніше.

 

На тумбочці Анатолія - ​​В. Пікуль, закладка вже на останніх сторінках. Сам чоловік цікавий, освічений і в товстих окулярах. Спогадами переніс мене років на 40 - туди, де ми уявно майже ровесники. Там у нього молода дружина, прекрасна теща-математик, квартира в кооперативі (або якось так, я не фахівець в таких термінах) і 150 працівників у підпорядкуванні. За сучасними поняттями - ресурсний, успішний, «досягатор». Де правда, де вигадка? Чому він тут - я не спитаю, але з цікавістю послухаю. Знаю тільки, що у нього є син.

 

Славік (повного імені не знаю). Майстерно будує храми і кораблі ... із сірників. Ювелірно, терпляче, чітко! Скопіював модель Богодухівської церкви, другий храм придумав сам. Мені дуже сподобався правдоподібний дзвін з фольги. Також чоловік добре грає в шахи.

 

Багато особистих історій, але якщо говорити в цілому - у старичків дуже затишно. Ми ходили по кімнатах, як по музею - в'язані квіти у в'язаних горщиках, незвичайні фігурки, малюнки.

 

Як учасник поїздки, захоплена капітальною підготовкою організаторів, тихою і потужною щедрістю спонсорів. Завдяки їхній підтримці, ми змогли зібрати і привезти гігієнічні набори кожному мешканцеві пансіонату, солодощі, продукти харчування та букети квітів.

 

Нас запрошують ще й ще, напевно симпатія взаємна. Просять підготувати конкурси, ігри, гуморески та акордеон. Хто грає на музичному інструменті? Хто хоче дарувати дідусям і бабусям гарний настрій - пишіть, дозрівайте, приєднуйтесь, ласкаво просимо!

 

Також будемо вдячні за матеріальну підтримку пансіонату.

Нехай ніхто в цьому світі не буде самотнім!

 

 

Олена Білоусова,

волонтер Червоного Хреста Харківської області

 

 

Фото: Олени Ковальової

За джерелом:

https://www.redcross.kh.ua/news/282

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024