Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 4 » У Маріуполі працівник делегації МКЧХ в Україні відкрили фотовиставку «Діти на лінії зіткнення»
11:49
У Маріуполі працівник делегації МКЧХ в Україні відкрили фотовиставку «Діти на лінії зіткнення»

 

ДІТИ І ЗБРОЯ

 

 

 

 

 

У Маріуполі працівник делегації МКЧХ в Україні

відкрили фотовиставку «Діти на лінії зіткнення»

 

 

 

3 березня в Маріуполі, в Центрі сучасного мистецтва ім. Куїнджі, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відкрив фотовиставку «Діти на лінії зіткнення». Її мета - привернути увагу громадськості до проблеми доступу до освіти в зоні конфлікту.

 

Виставка складається з робіт п'яти маріупольських фотографів і ілюструє життя дітей, що живуть уздовж лінії зіткнення. Вони викривають проблеми, що впливають на їхнє повсякденне життя і доступність до освіти.

 

Діти із селища Гранітне приїхали на відкриття виставки. Вони розповіли оточуючим, що їм довелося пережити, як дорога в школу кожен день супроводжується невиправданими ризиками. Учні також поділилися своїми тривогами і висловили щире бажання жити в світі без війни.

 

 

Фотовиставку відкрила Голова субделегаціі Міжнародний Комітет Червоного Хреста Даніель Ганнон-Берт. Коли вона вперше відвідала селище Гранітне, то була дуже вражена високими освітніми результатами. Найбільше Даніель вразило те, що коли вона почала говорити з дітьми, вони починали розповідати їй свою історію.

 

Діти не говорили про свої іграшки, освіту, вони говорили про історію зброї. Це свідчить про те, що цей конфлікт забирає значну частину їхнього дитинства. Треба захищати їх і піклуватися про доступ до освіти.

 

 

В рамках ширшої концепції «Доступ до освіти» українська делегація МКЧХ впровадила програму «Безпечні школи», в якій є міждисциплінарний підхід з метою поліпшення безпеки шкіл і дитсадків, а також допомагає створити дружню атмосферу для дітей.

 

 

Програма «Безпечні школи» також спрямована на підвищення інформованості учнів і вчителів про існуючі ризики, вдосконалення процедур евакуації, посилення психологічної стійкості дітей і дорослих.

 

 

Про те, що тема виставки йому близька зізнався секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма. Він подякував Червоному Хресту за підтримку, яку він надає жителям на лінії розмежування. Це допомога і у відновленні пошкоджених будинків, і продуктовими наборами.

 

 

«Ви були поруч! Завдяки підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста були швидко вирішені проблеми жителів. Ці роки залишаться надовго в нашій пам'яті і в наших серцях. Хочеться, щоб діти могли здобувати освіту і бачити нові смисли в життя. Нам потрібно ще багато зробити, щоб вони адаптувалися в нових умовах життя і не боялися жити в своїх будинках », - підкреслив секретар міської ради.

 

 

Гості виставки могли написати на картках побажання дітям, що живуть на лінії розмежування. Ознайомитися з фотовиставкою «Діти на лінії зіткнення» можна з 3 по 14 квітня. Вхід вільний.

 

 

Фото – i24.com.ua

За джерелом:

http://i24.com.ua/news/kultura/v-mariupole-otkryli-fotovystavku-deti-na-linii-soprikosnoveniya

 

Переглядів: 452 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024