Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 4 » Сьогодні - Міжнародний день просвіти щодо мінної небезпеки
12:25
Сьогодні - Міжнародний день просвіти щодо мінної небезпеки

 

 

ПРИХОВАНА СМЕРТЬ

 

 

 

 

Сьогодні Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки

та допомоги в діяльності щодо розмінування.

 

 

 

Проголошений цей День - на 60-й сесії Генеральної Асамблеї ООН резолюцією 8 грудня 2005 року.

 

Міни і вибухонебезпечні пережитки війни складають серйозну загрозу безпеці, здоров’ю і життю цивільного населення, а також перешкоджають соціально-економічному розвитку на національному і місцевому рівнях.

 

За даними ООН на сьогодні у 64 державах, у зонах минулих і нинішніх збройних конфліктів, знаходиться понад 100 мільйонів мін. Близько 90 відсотків цих мін – протипіхотні, тобто такі, від яких гинуть або калічаться люди, здебільшого мирні мешканці.

 

За останні 15 років підірвалися на мінах і загинули понад півтора мільйона людей, а покалічились утроє більше. Тема дня 2018 – «Реагувати на потреби, рятуючи життя».

 

Вже 20 років Служба ООН з питань діяльності, пов’язаної з розмінуванням (ЮНМАС), займається проблемами реагування на потреби людей, чиєму життю загрожують вибухові пристрої, включаючи цивільних осіб, миротворців і гуманітарних співробітників Червоного Хреста та ін..організацій.

 

ЮНМАС рятує життя, сприяючи в розгортанні Місій ООН, доставці гуманітарної допомоги, захисту цивільного населення, підтримці добровільного повернення внутрішньо переміщених осіб чи біженців.

 

Співробітники Служби беруть участь у заходах з відновлення спільнот і в кампаніях, спрямованих на просування міжнародного гуманітарного права і прав людини.

 

«Без діяльності, пов’язаної з розмінуванням, не може бути повноцінного миру», - вважає Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

 

Як відомо, в зв’язку з воєнними діями на сході України, проблема мінної безпеки для нашої держави стоїть надзвичайно гостро – незважаючи на заходи, які вживаються, продовжують траплятися нещасні випадки, від вибухів боєприпасів гинуть та травмуються люди.

 

Втім, на законодавчому рівні протимінна діяльність відповідним чином не врегульована й досі.

 

Закон «Про протимінну діяльність», який мав би стати правовим фундаментом державних ініціатив, спрямованих на здійснення комплексу заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вибухами боєприпасів, не прийнятий, а це, в свою чергу, не дозволяє залучати до розмінування міжнародні організації та світову спільноту, які змогли би ефективніше допомагати Україні в розмінуванні території Донеччини.

 

Довідково:

 

Про те, як ЗШР Червоного Хреста Луганщини налагодив у школах області інформаційно-пропагандистську діяльність див. за посиланням: https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.1184826341553839/1184825248220615/?type=3&theater

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2204740-4-kvitna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 506 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024