Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 5 » Ставка на волонтерів та активну роботу
13:10
Ставка на волонтерів та активну роботу

 

ЙДУЧИ ДО 100-РІЧЧЯ ТЧХУ

 

 

 

 

 

Запорізька ОО ТЧХУ готується до відзначення

100-річчя Товариства Червоного Хреста України

 

 

Однією з найбільших в Україні регіональних організацій Товариства Червоного Хреста, якому у квітні виповнюється 100 років, є Запорізька. Під її патронатом перебувають сьогодні понад 20 тисяч підопічних. Для більшості з них це останнє місце, куди вони, потрапивши в складні життєві обставини, можуть звернутися по допомогу.

 

 

Після скорочення патронажної служби у 2016 році обов’язки з догляду за деякими жителями регіону взяли на себе волонтери товариства. У штаті обласної організації значаться лише п’ятеро осіб, тому однією з найголовніших цілей у своїй роботі її керівник Оксана Бекетова (на знімку) називає залучення якомога більшої кількості молоді до волонтерського руху. На сьогодні на території області функціонує 28 районних організацій Червоного Хреста.

 

«Робота у нас багатогранна, — розповідає вона. — Насамперед це надання гуманітарної й матеріальної допомоги тим нашим землякам, які найбільше цього потребують, — людям з обмеженими можливостями, самотнім, багатодітним родинам, а також внутрішньо переміщеним особам. Для цього залучаємо волонтерів — без них ми б не впоралися. Людину, яка прийшла до нас і допомогла один раз, волонтером не вважаємо. Волонтерство — це щоденна праця. Звичайно, у нас є й багаторічні партнери — підприємство «Мотор Січ», комбінат «Запоріжсталь», а також багато представників соціального бізнесу».

 

Кожна людина має володіти хоча б елементарними навичками надання першої допомоги, вважає Оксана Бекетова... У Запорізькій обласній організації Червоного Хреста тренінги проводять чотири тренери міжнародної категорії та шість інструкторів. Ті, хто проходить навчання, отримують сертифікати міжнародного зразка, а дані заносяться до єдиного українського реєстру. Такий сертифікат діє три роки. Волонтери й члени організації щодня здійснюють різнобічну роботу. Приміром, у центрах дитячої творчості й підтримки сім’ї проводять курси англійської мови і курси роботи з фотошопом. Усі програми фінансують за рахунок публічних пожертвувань і домовленостей про співпрацю.

 

«Ми — гуманітарна організація, тому ніхто ніколи з порожніми руками від нас не йде, — каже Оксана Бекетова. — За наявності видаємо людині санітарний і продуктовий набори, одяг. Тричі на тиждень ми обов’язково роздаємо гаряче харчування для бездомних і знедолених. Допомагати їжею починаємо 16 жовтня — із Всесвітнього дня боротьби з бідністю — й закінчуємо 24 березня — до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Однак наша головна мета — не просто нагодувати людей, обділених долею. На видачі ми вручаємо їм талони на безплатне обстеження на туберкульоз. Так, завдяки багаторічній співпраці із Запорізьким обласним протитуберкульозним диспансером, ми допомагаємо органам охорони здоров’я стабілізувати ситуацію із цим захворюванням. Якщо недугу в людини все-таки виявлять, то ми супроводжуємо її до туберкульозного диспансеру, де в рамках державної програми лікування є безплатним.

 

Нині активно готуємося до 100-річчя Товариства Червоного Хреста України. Ювілейна дата — 18 квітня. Відзначимо її в музично-драматичному театрі імені В.Г. Магара, приміщення якого нам надали безплатно. Буде концерт, на який ми вже запросили наших волонтерів, партнерів і, звичайно, наших підопічних. Плануємо також автопробіг ретромашин, інші заходи».

 

Автор - Тетяна КУЧЕРЕНКО.

 

 

Фото – автора

За джерелом:

http://www.golos.com.ua/article/301596

 

 

 

Переглядів: 716 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024