Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 5 » "Знають, як відрізнити снаряд від міни": чого ще навчали школярів Донеччини (ВІДЕО)
16:28
"Знають, як відрізнити снаряд від міни": чого ще навчали школярів Донеччини (ВІДЕО)

 

ДІТИ  НАШОГО  ЧАСУ

 

 

 

 

 

Репортаж з маріупольської школи,

де дітей навчають мінній безпеці

 

 

 

До маріупольської школи, постраждалої від обстрілу в січні 2015-го, завітали представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Там – розповідали і демонстрували на екрані небезпеку мін та полишених снарядів.

 

 

Дітям, які на власні очі бачили обстріли й обходили нерозірвані снаряди, влаштували лекцію про мінну безпеку. Показали їм і фільм, героями якого є жертви вибухів.

 

 

Про різні види боєприпасів та їхні особливості за першою партою уважно слухала восьмикласниця Аліна Кожухова. Дівчина вже знає, як відрізнити снаряд від міни, адже бачила їх не лише на картинках.

 

 

"Коли ми бігли, я бачила снаряди, що не розірвалися, і ті, що здетонували, також. У нашій школі проводять бесіди, нам показують, який вигляд вони мають", – каже учениця школи №5 Аліна Кожухова.

 

 

Школа, в якій навчається Аліна, опинилася в епіцентрі обстрілу бойовиками маріупольського мікрорайону "Східний" у січні 2015-го.

 

 

"У цей час діти перебували у школі. Вони займалися в секції волейболу. Тоді один хлопчик постраждав. Снаряд влучив під лопатку", – розповідає директорка школи Світлана Кальсіна.

 

 

Загалом тоді внаслідок обстрілу постраждали півтора десятка учнів. На щастя, у вихідний день більшість школярів була вдома. Кілька снарядів упали на подвір'ї, вибуховою хвилею вибило вікна й двері. Навчальний заклад відремонтували, а боєприпаси, що не здетонували, були ліквідовані.

Але у всіяному мінами й снарядами регіоні загроза залишається, тож учителі щонайменше раз на півроку нагадують школярам правила мінної безпеки.

 

 

"У нас постійно проводять заняття, евакуацію проводять восени та навесні. Нам про все це розповідають і попереджають", – запевняє школярка Катерина Гонтар.

 

 

Переконати дітей у жодному разі не чіпати незнайомі предмети зможуть ті, хто порушив це правило, вирішили в Червоному Хресті. Тож у Міжнародний день просвіти щодо мінної небезпеки школярам не лише прочитали лекцію, а й показали фільм, героями якого є потерпілі від вибухів боєприпасів мешканці Донбасу.

 

 

Представники Червоного Хреста на Донбасі вже провели понад 5 тисяч зустрічей із школярами, розповідаючи про мінну небезпеку.

 

 

"Ми працюємо над створенням настільної гри, різноманітних буклетів, плануємо реалізувати арт-проект, у якому школярі разом із місцевими художниками створюватимуть картини на тему мінної небезпеки. Це те, що вони бачитимуть щодня, і це дасть можливість закарбувати в пам'яті найголовніші меседжі", – переконаний голова офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Маріуполі Данiела Ханнон-Берт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За даними міжнародних організацій, Україна нині є третьою у світі за кількістю жертв мін та нерозірваних боєприпасів.

 

 

Анастасія Старостенко, Олег Корінний,

Донецька область, "5 канал"

 

 

Фото – скрін-шот з відео сюжету

За джерелом:

https://www.5.ua/regiony/znaiut-iak-vidriznyty-snariad-vid-miny-chomu-shche-navchaly-shkoliariv-luhanshchyny-167794.html

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024