Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 12 » Фейкова новина про виплату допомоги спровокувала хаос серед пенсіонерів м. Чернігова
14:58
Фейкова новина про виплату допомоги спровокувала хаос серед пенсіонерів м. Чернігова

 

ПОМИЛКА ГАЗЕТИ – КЛОПІТ ЧИТАЧАМ

 

 

 

 

 

 

 

 

Люди кілька годин блокували центральну вулицю міста:

до відділу звернень громадян прийшли близько 1000 осіб.

 

 

 

 

У м. Чернігові неправдиве повідомлення у газеті про надання матеріальної допомоги населенню спровокувало чергу з кількасот людей до відділу звернень громадян міської ради. Люди на кілька годин перекрили одну з центральних вулиць міста, інформували у прес-службі міської ради.

 

 

Як виявилося, минулого тижня газета «Соціаліст України» (№1 від 9 квітня) закликала чернігівців оформити документи на отримання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 1 тис. грн від Чернігівської міської ради.

 

 

У газеті була зазначено, що всі жителі міста нібито можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у сумі 1 тис. грн, надавши тільки паспортні дані та ідентифікаційний код.

 

 

Також вказувалася адреса і номери телефонів, за якою чернігівцям потрібно звернутися, аби отримати допомогу в оформленні необхідних документів.

 

 

«Після розповсюдження цієї неправдивої інформації в газеті сьогодні зранку до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради вишикувалася велика черга містян для подання заяви на отримання допомоги. Це спричинило в якійсь мірі хаос: люди перекривали дорогу на вул. Шевченка та заважали руху автотранспорту на цій ділянці дороги. Більшість присутніх були люди похилого віку. Загалом, до відділу звернень громадян сьогодні прийшло близько 1000 осіб», - прокоментували у прес-службі міськради.

 

 

Із бажаючими отримати матеріальну допомогу зустрівся заступник міського голови Олександр Ломако. Він пояснив, що Чернігівська міська рада надає матеріальну допомогу мешканцям міста, у разі скрутного матеріального становища, зумовленого надзвичайними обставинами. Наприклад, у разі пожежі, тяжкого захворювання, оперативного лікування тощо. На ці потреби в міському бюджеті заплановано 1,2 млн грн.

 

 

До слова, у Чернігові для надання матеріальної допомоги діє «Програма надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки», у якій зазначено підстави та вимоги на отримання допомоги. Обов'язково людина, яка звертається за допомогою, повинна підтвердити документально своє скрутне становище.

 

 

Розмір одноразової матеріальної допомоги залежить від рівня забезпеченості сім’ї та надзвичайних обставин, які склалися у заявника (його сім’ї) і встановлюється від 50 грн до 1 тис. грн.

 

 

Кожна подана заява розглядається та затверджується на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

 

 

Фото – прес-служби Чернігівської міськради

За джерелом:

https://zaxid.net/feykova_novina_pro_viplatu_dopomogi_sprovokuvala_haos_sered_pensioneriv_chernigova_n1453911

 

Переглядів: 406 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024