Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 14 » Науковці створили і випробовують вакцини від хвороби, яка вбиває переважно дітей і підлітків
21:52
Науковці створили і випробовують вакцини від хвороби, яка вбиває переважно дітей і підлітків

 

УЗДЕЧКА НА МЕНІНГІТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Науковці розпочинають випробування вакцини

від хвороби, яка вбиває переважно дітей і підлітків.

 

 

 

Про старт експерименту повідомили вчені з Оксфорда (Велика Британія) на офіційному сайті університету.

 

 

Нині дослідники оголосили пошук 24 тисяч добровольців віком від 16 до 18 років. Ця вікова група - одна з найбільш вразливих до розвитку менінгіту.

 

 

Менінгіт провокують менінгококи, які надзвичайно поширені в довкіллі. Досі у світі не існувало вакцини проти менінгококів групи В, а саме цей підвид бактерій, як дослідили британські науковці, найчастіше провокує смертельно небезпечне для життя дітей запалення оболонок мозку і септицемію (зараження крові).

 

 

"Це фантастична новина, - прокоментував інформацію про початок випробувань Вінні Сміт, виконавчий директор Фонду досліджень менінгіту. - Це не просто дасть шанс багатьом молодим людям на захист від менінгококу, а можливість захистити населення в цілому, адже саме діти відіграють ключову роль в поширенні збудників цієї дуже небезпечної хвороби".

 

 

"Випадки зараження дітей менінгококом, загибелі від цієї інфекції регулярно реєструються і в Україні, - сказала Експрес-онлайн Ольга Чудінова, лікар-епідемолог. - Бактерія потрапляє до органiзму через слизову оболонку дихальних шляхiв і передається від зараженої людини здоровій через повітря, на відстані від півметра. Характерно, що дорослі люди, які нерідко є лише носіями бактерії, можуть і не здогадуватися про це, адже одним із головних симптомів у них може бути тільки нежить. В інфікованих дітей до року часто трапляється блискавична, тяжка форма недуги (менінгококцемія). У такому випадку період від різкого підйому температури - до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації і загибелі хворого іноді триває до однієї доби. А найнадійнішим способом профілактики зараження, крім як уникати контакту з хворими і носіями збудника, наразі не існує".

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/health/2018/04/03/290126-naukovci-rozpochynayut-vyprobuvannya-vakcyny-hvoroby-vbyvaye-perevazhno

 

 

Переглядів: 379 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024