Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 16 » Умовна пожежа, евакуація, вибухи – так у житомирській школі № 16 пройшов День цивільного захисту
18:28
Умовна пожежа, евакуація, вибухи – так у житомирській школі № 16 пройшов День цивільного захисту

 

 

БЕЗПЕКА ВИМАГАЄ ЗНАНЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 квітня у рамках Тижня знань дітьми правил

безпеки життєдіяльності у Житомирській ЗОШ-16

відбувся День цивільного захисту.


 

 

 

Організаторами заходу стали представники ДСНС спільно із педагогічним колективом навчального закладу, працівниками міської організації Червоного Хреста України, патрульною поліцією, вибухотехніками МВС та водолазною службою, - інформує управління ДСНС України у Житомирській області.
 

 

Розпочалося свято з лінійки, на якій рятувальники розповіли присутнім правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці. Фахівці ДСНС наголосили, що у посушливу вітряну погоду забороняється розводити багаття. Адже вогонь, особливо не контрольований, швидко розповсюджується на велику площу.
 

 

Далі учні розійшлися по території школи, де по різним локаціям розмістилися відповідні служби. Школярі навчилися надавати першу допомогу при опіках, травмах, кровотечі, побачили оснащення водолазів та поліцейських. Вибухотехніки продемонстрували, як за допомогою собаки вони виявляють, а потім знищують вибухонебезпечні предмети.
 

 

Найочікуванішим заходом дня стали практично-тренувальні заняття з евакуації за сигналом «Увага всім!». Всього за декілька хвилин учні, вчителі та обслуговуючий персонал залишили приміщення школи. Одного з працівників навчального закладу рятувальники показово евакуйовували з даху будівлі за допомогою автодрабини.

 

 

Не менш цікавим для школярів стало гасіння умовної пожежі лафетним стволом, що знаходиться на даху спецавтомобіля. Також усі охочі приміряли на себе справжній бойовий одяг рятувальників та навчилися ліквідовувати згоряння за допомогою вогнегасника.
 

 

Фото ілюстративне – Житомирської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://zt.20minut.ua/Podii/umovna-pozhezha-evakuatsiya-vibuhi--u-zhitomirskiy-shkoli--16-proyshov-10685980.html

 

Переглядів: 378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024