Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 17 » Сьогодні у Києві відбулося урочисте засідання з нагоди 100-річчя ТЧХУ в сесійній залі КМДА
18:02
Сьогодні у Києві відбулося урочисте засідання з нагоди 100-річчя ТЧХУ в сесійній залі КМДА

 

ЮВІЛЕЙ ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

17 квітня у Києві відбулося урочисте засідання з нагоди 100-річчя ТЧХУ

в сесійній залі КМДА, незважаючи на повідомлення про псевдо-мінування.

 

 

 

 

 

 

На свято приїхали у Київ делегації з усіх областей України, а також з-за кордону. Перше, що вони побачили вранці, це наметове містечко, де волонтери ЗШР НК ТЧХУ запланували майстер-класи з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Вранці біля будівлі КМДА Тарас Логгінов, командир ЗШР НК ТЧХУ, приглянув гарне місце для цього майстер-класу і прийшов особисто на акцію, щоб надихнути загін на ударну роботу.

 

 

 

 

 

 

 

 

І робота у волонтерів ЗШР закипіла: хто розбивав намети, хто встановлював стенди, хто вивішував афіші. Всім вистарчало у цей день обов"язків, без яких проведення майстер - класів з першої допомоги просто неможливе.

 

 

 

 

 

 

 

Всі червонохрестівці мали піднесений настрій, раділи погожому ранку, жартували, чекали на перших відвідувачів. Відбулися перші знайомства між делегатами з областей і корінними киянами із ЗШР НК ТЧХУ. Їм було про що поговорити. І про поточну роботу, і про те, що у стінах КМДА відбувалося в 1914 р. Хто не знає, нехай відшукає рубрику нашого сайту «ТЧХУ – поза політикою, але у вирі подій», яку у той час ми постійно вели, повідомляючи про кожен день Революції Гідності.

 

 

 

 

 

 

І ось стрілки годинника приближаються до полудня. Наближається час початку урочистої акції. Зійшлися делегати, гості, актив. Прибуло керівництво ТЧХУ. Треба починати. Але ж ні, анонім пустив поголоску, що  Колонний зал КМДА – заміновано.

 

 

 

 

 

 

 

Далі фойє ніхто не смів наблизитися до сесійної зали, де працювали сапери. Одначе ніхто не розгубився, всі терпляче чекали результатів перевірки, бо розуміли: ті «злі язики», які торік розгорнули безпрецедентну наклепницьку компанію проти ТЧХУ, вдалися до останньої спроби ввіпхнути ложку дьогтю у бочку меду. Та у народі недаремно кажуть: «У брехні короткі ноги». Як і сподівалися, перевірка закінчилася безрезультатно. Свято можна розпочинати.

 

 

 

 

 

 

Делегати займають у залі свої місця. Так як була вимушена пауза, то люди перезнайомилися і постаралися у залі бути якомога ближче одне до одного. Ніхто не виказував жодних ознак страху, бо всі розуміли, що ТЧХУ опинився на вістрі подій, які хоч і болісні, але їх вповні можна здолати.

 

 

 

 

 

 

 

За час вимушеного очікування здружилися члени делегацій Львівської і Чернівецької обласних організацій ТЧХУ. Кожен був радий побачити щиру дружбу своїх керівників, котрі щойно повернулися із засідання президії НК ТЧХУ, – Валентина Мойсеєнка зі Львова і Мирослави Островецької з Чернівців.

 

 

 

 

 

 

Обидві делегації розмістилися у залі в одному ряду. Ось перед нами представники Львівської ОО ТЧХУ, а саме: (зліва – направо) Марія Горошко, голова МО ТЧХУ м. Червонограда, Ніна Добренька, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ, Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХУ, Леся Поліха, голова Сокальської РО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

А це делегація Чернівецької ОО ТЧХУ (зліва – направо): Марина Глігор, голова Новоселицької РО ТЧХУ, Ольга Майстрюк, голова Вижницької РО ТЧХУ, Ніна Руснак, голова Сокирянської РО ТЧХУ, Дарія Баб'юк, голова Кіцманської РО ТЧХУ, Мирослава Островецька, голова Чернівецької ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Йдучи за європейськими традиціями, трибуни для доповіді на сцені не було встановлено. Всі вітальні слова були короткими, вагомими, і висловленими від щирого серця.

 

Зал завмер, коли виступав з вітальним словом Іван Усіченко, президент Товариства Червоного Хреста України. За словами президента Товариства Івана Усіченка, ТЧХ України є найпотужнішою в країні гуманітарною організацією.

 

Усіченко зазначив, що одним із важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України є сприяння державі у наданні всебічної допомоги та підтримки найбільш незахищених верств населення, і саме на це спрямовані програми та численні благодійні проекти організації.

 

У кількох словах неможливо переповісти зміст його палкого привітання. Адже це така велика подія – 100-річчя Товариства! Ми відсилаємо цікавих, до його інтерв'ю, опублікованого сьогодні  у газеті «Голос України». (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-04-17-13032).

 

 

 

 

 

 

 

До урочистостей  долучились  віце-президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Керем Кінік, регіональний директор Європейського офісу Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Саймон Міссірі, голова Представництва Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Горхмаз Гусейнов із колегами та інші.

 

 

 

 

 

З нагоди сторіччя організації Нацбанк презентував пам’ятну монету номіналом 5 гривень з логотипом Товариства Червоного Хреста України. Монету презентували художники-розробники під час урочистостей. (Докладніше про неї див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-02-23-12508).

 

 

 

 

 

 

 

 

"Укрпошта" випустила художній конверт із зображенням логотипу Товариства та ілюстрацію з одним із епізодів його діяльності тиражем 80 тисяч примірників. Сам конверт представники "Укрпошти" презентували в ході урочистостей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про урочисте засідання з нагоди 100-річчя ТЧХУ можна ще довго розповідати. Кожна делегація, яка була присутня із областей, винесе з нього, без сумніву, своє окреме позитивне враження.

На святкуванні був присутній депутат Верховної Ради України Олександр Дроздик, який вручив Президенту Товариства Грамоту Верховної Ради.

На ювілейне засідання були запрошені і прибули представники партнерських національних товариств Червоного Хреста і Червоного Пiвмiсяця з Австрії, Фінляндії, Туреччини, Чехiї, Нiмеччини, Люксембургу, Францiї, Сполучених Штатiв Америки, Швейцарiї, посольств, міжнародних і благодійних організацій, органів державної влади, які протягом тривалого часу співпрацюють із Товариством Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Хочемо сподіватися, що учасники ювілейного засідання, мабуть, одноголосно схвалять виступи на сцені талановитих молодих артистів з театральних колективів Києва, котрі подарували всім чудовий настрій і відчуття великого свята.

 

 

 

 

 

 

Не сумніваюся, що перший день нового історичного відліку у житті ТЧХУ,  кожен з нас зустріне у засіві добрих справ і щедрого ужинку діл милосердя! Так було, так є, і так буде, сподіваюся, на наступних 100 років!

Зі святом вас, дорогі червонохрестівці!

 

 

Фото - автора

Ольга Підіпригора,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 458 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024