Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 18 » Сьогодні – День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні
08:50
Сьогодні – День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

 

ЛИЦАРІ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 18 квітня, відзначається День заснування

Товариства Червоного Хреста в Україні, якому виповнилося 100 років.

 

 

18 квітня в Україні відзначається День заснування Товариства Червоного Хреста – найстарішої організації, яка уособлювала милосердя, гуманізм, допомогу і підтримку людям у потребі.

 

28 жовтня 1992 року Президент України підписав Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно з яким Товариство було визнано єдиним Національним товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади в їх діяльності у гуманітарній сфері.

 

Історія Українського Червоного Хреста налічує вже 100 років. 15-18 квітня 1918 року у військово-революційному Києві відбувся Перший З’їзд Товариства Червоного Хреста України, а 18 квітня вважається датою початку діяльності Червоного Хреста.

 

З’їзд був скликаний з ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу нужденним столиці України.

 

Основними завданнями, які поклав на себе Український Червоний Хрест в той важкий час, стали допомога біженцям і військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і пунктів харчування для всіх, хто потребує.

 

Більше того, з ініціативи та за участі активістів Товариства Червоного Хреста України були побудовані громадські пральні та лазні, засновані та обладнані фельдшерсько-акушерські пункти, аптеки і магазини санітарної гігієни.

 

Наприклад, для боротьби з епідемією тифу Український Червоний Хрест створив лікувальні пункти на тисячі місць. У голодні 1921-1923 роки Червоний Хрест організував безкоштовні їдальні і роздачу селянам продовольчих пайків. Під час Другої світової війни Товариство Червоного Хреста України підготувало і направило на фронт понад 100 тисяч медичних сестер, санінструкторів і сандружинниць.

 

В даний час Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і налічує понад 6,3 мільйона активістів і прихильників. У патронажної служби Товариства трудяться 3200 висококваліфікованих сестер милосердя.

 

Діяльність Товариства охоплює всю територію України, де реалізується понад 40 проектів і програм. Всі ці програми фінансуються за рахунок публічних пожертв та домовленостей про співпрацю.

 

Щорічно співробітники Червоного Хреста України обслуговують понад 350 тисяч самотніх людей похилого віку, майже 23 тисячі інвалідів війни та праці, понад 25 тисяч учасників Другої світової війни, понад 8 тисяч інвалідів дитинства.

 

Основними принципами, якими керуються добровольці і співробітники Товариства Червоного Хреста України у своїй повсякденній роботі, є гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність, універсальність – ці принципи є основоположними і в роботі Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Колаж – прес-служби Запорізької ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://golos.ua/i/607974

 

 

Переглядів: 343 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024