Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 18 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – 100 - річчю Товариства Червоного Хреста України
14:40
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – 100 - річчю Товариства Червоного Хреста України

 

У МАЙБУТНІХ БУДІВЕЛЬНИКІВ

 

 

 

 

 

 

Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела бесіду про 100 - річчя Товариства

Червоного Хреста України і організувала майстер-клас з першої допомоги

у Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бесіда і майстер – клас з першої допомоги відбулися 18 квітня, у День 100-річчя Товариства Червоного Хреста України. Їх провели - інструктор з вивчення навичок надання першої допомоги Галина Піскоровська та голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Федорівна розпочала бесіду з того, що у буремні роки громадянської війни прогресивні лікарі, які були при керівництві Міністерства охорони здоров'я УНР і Марійська спілка сестер милосердя, що опікувалася віддавна хворими і пораненими у Києві, скликали Перший з'їзд Українського Червоного Хреста у період з 15 до 18 квітня. Статут нової організації було затверджено 18 квітня 1918 р., тому цей день вважається датою народження ТЧХУ, яке з тих пір йде 100 років дорогою милосердя.

 

 

 

 

 

 

 

«Ви можете також стати волонтерами Червоного Хреста, - повідомила слухачів Ірина Федорівна, - тому що Товариству зараз, як ніколи, потрібна молодь, яка зможе продовжити розпочату справу в нових умовах і піднести роботу в Червоному Хресті на вищий рівень сучасних вимог».

 

 

 

 

 

 

 

 

Студентам коледжу показали і дали можливість спробувати самим прийоми першої допомоги, а саме: як робити непрямий масаж серця, дихально-легеневу реанімацію, пояснили як накладати шини, як спиняти кровотечу, як перев’язувати різні типи ран.

 

 

 

 

 

Куратором від коледжу на майстер - класі був Анатолій Миколайович Шевчук, викладач предмету «Захист Вітчизни». Він, і викладач фізичного виховання Наталія Миколаївна Дорошкевич, в рамках своїх предметів знайомлять вихованців з навичками з першої допомоги. Так що їх підопічні вже мали перші поняття про порятунок життя в екстрених ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після завершення майстер-класу юнакам не хотілося розходитися. Кожен прагнув попробувати втілити почуте у реальну справу. Спонтанно виникло рішення - організувати бліц - змагання із перев'язування ран на руках. Хто краще, і хто швидше справиться із завданням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За суддю обрали Галину Піскоровську. Знайшовся і писар, який швидко розграфив листок паперу і зробив список учасників. Проти кожного прізвища після огляду якості зробленої перев"язки вирішили  заносити отримані від судді бали і таким чином визначити переможця..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І ось дана команда «руки вверх». Кожен з «поренених» мусив підійти до інструктора з першої допомоги і продемонструвати, як він навчився надавати допомогу самому собі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Найкраще справився із завданням Сергій Дмитришин, котрий минулого літа таборував з «Пластом» і там пройшов підготовку з надання першої допомоги. Йому строга суддя присудила найвищий бал і визнала переможцем бліц - змагань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього у майстер – класі було охоплено навчанням з першої допомоги 31 студента. Якщо вони побажають продовжити такі заняття і надалі, то стануть претендентами на видачу сертифіката Червоного Хреста міжнародного зразка про те, що ці студенти прослухали курс з 6-годинної програми вивчення правил і навичок з надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподіваємося, що так і буде. У коледжі первинна організація Червоного Хреста налічує 300 членів. Очолює її заступник директора з навчально-виховної роботи Іванна Богданівна Костинюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тож перша акція з нагоди 100-річчя Товариства Червоного Хреста України завершилася. Але в планах Личаківської РО м. Львова ТЧХУ ще багато інших благодійних акцій, про які ми розповімо у наступних випусках новин.

 

 

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

Переглядів: 471 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024