Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 20 » Червоний Хрест Херсонщини - 100 ювілеєві ТЧХУ
21:49
Червоний Хрест Херсонщини - 100 ювілеєві ТЧХУ

 

ДОЛАЮЧИ ТРУДНОЩІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 квітня - День заснування Товариства Червоного Хреста України.

 

 

ТЧХУ - це організація, яка надає суттєву допомогу і підтримку органам державної влади в їх гуманітарній діяльності.

 

Перший з'їзд українського Товариства Червоного Хреста відбувся в Києві 15-18 квітня 1918 року. На той важкий час основними завданнями організації були: боротьба з голодом та епідеміями, турбота про інвалідів та дітей-сиріт, допомога біженцям і військовополоненим, організація лікування і пунктів харчування для всіх, хто потребує.

На сьогоднішній день Товариство успішно продовжує свою милосердну діяльність по всій території країни, реалізуючи десятки різноманітних проектів та програм.

Невід'ємною складовою частиною Всеукраїнського Товариства Червоного Хреста є Херсонська обласна організація, яку з липня 2015 року очолює Андрій Володимирович Пасіка. В його розпорядженні лише сім штатних працівників з досить низькими окладами.

У минулому році діяльність організації значно ускладнилася. У зв'язку із скороченням патронажної служби Товариства Червоного Хреста України на Херсонщині було ліквідовано понад ста патронажних працівників, які обслуговували більше трьох тисяч одиноких безпорадних громадян.

 

 

 

 

 

 

Але незважаючи на це та інші проблеми Херсонська обласна організація Товариства України продовжує працювати цілеспрямовано та енергійно. ЇЇ основною метою залишається полегшення людських страждань.

З урахуванням нинішніх особливостей велика увага приділяється психосоціальній та матеріальній допомозі тимчасово переміщеним особам, демобілізованим військовослужбовцям, членам їх сімей та іншим вразливим верствам населення.

У зв'язку зі зменшенням надходження благодійних внесків працювати стає непросто. Добре, що допомагає Національний комітет, який залучає можливості міжнародних національних Товариств.

Так, у 2017 році на реалізацію «Довгострокової програми підтримки соціальної стабільності в Україні» залучено 1.130 тисяч гривень. На виконання програми Глобального фонду «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз...» використано 2.145 тисяч гривень.

Таким чином Херсонською обласною організацією за рік залучено понад 3 275 тисяч гривень для надання допомоги тим,хто має в цьому найбільшу потребу.

Взявши на себе благородну місію турботи про здоров'я людей та їхнє благополуччя, обласна організація Товариства стала надійним помічником облдержадміністрації та обласної ради в гуманітарній сфері. І за це вона користується довірою та повагою у населення Херсонщини.

Особливо слід відзначити наполегливу працю цілого ряду районних організацій - Білозерської (керівник Любов Пономаренко), Голопристанської ( керівник Володимир Копачинський), Генічеської (керівник Галина Федоренко), Дніпровської у місті Херсоні ( керівник Людмила Чулкова), Суворовської у місті Херсоні ( керівник Валентина Яловенко). Саме вони є зразком самовідданої та безкорисної праці.

Можна навести конкретні приклади ефективної роботи херсонської організації Товариства Червоного Хреста. Так, значну увагу було приділено внутрішньо переміщеним осібам. Допомогу отримали понад 70 сімей переселенців, які проживають в Херсон, а саме: багатодітні сім'ї та сім'ї з особами, які мають інвалідність

У листопаді 2016 року обласна організація Товариства організувала видачу переселенцям з Донецької та Луганської областей продуктових ваучерів на купівлю в мережі «Сільпо» продуктів харчування номіналом 1000 грн. на людину. Це було зроблено для багатодітних сімей, інвалідів I та II групи, самотніх годувальників з дітьми до 18 років, та самотніх літніх людей старше 65 років

Невід'ємною частиною діяльності обласного Товариства залишається організація та підтримка волонтерського руху на Херсонщині. Зараз чимало волонтерів щодня надають суттєву підтримку штатним співробітникам Червоного Хреста. Вони працюють у різних сферах.

 

 

 

 

 

 

Це і допомога людям похилого віку на дому, робота з маленькими дітьми, участь в кампаніях і акціях, спрямованих на протидію поширенню соціально небезпечних хвороб (ВІЛ / СНІД, туберкульоз) та інші напрямки.

Обласна організація активно включилася в роботу по проведенню з 1 по 30 квітня 2018 року Всеукраїнського Місячника Червоного Хреста під гаслом «100 років милосердя». Було підготовлено і озвучено спеціальне звернення до всіх, кому небайдужі людська біль, із закликом до конкретного і дієвого милосердя щодо тих, кого соціальні умови, одинока старість, або хвороба позбавили гідних умов життя.

І мешканці області активно відгукаються. Вони роблять пожертви в натуральній формі (одяг, взуття, миючі засоби, продукти харчування) і безпосередньо передають їх в обласну організацію, яка розподіляє її серед нужденних. В області почала збільшуватися кількість волонтерів Червоного Хреста. Зростає мережа медико-соціальних кімнат та «банків одягу».

 

Юрій Анісімов,

член НСЖУ, Заслужений журналіст України

 

 

Фото – Херсонської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://khersonci.com.ua/blogi/44-yurij-anisimov/29270-chervonij-khrest-100-rokiv-miloserdya.html

 

 

.

Переглядів: 456 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024