Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 21 » Товариство Червоного Хреста України святкує своє 100-річчя: Вітання від МКЧХ
21:52
Товариство Червоного Хреста України святкує своє 100-річчя: Вітання від МКЧХ

 

 

ВІТАННЯ КОЛЕГ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) щиро вітає

Товариство Червоного Хреста України зі сторічним ювілеєм.

 

 

 

ТЧХУ було створене в Києві 18 квітня 1918 року як незалежне гуманітарне товариство Української Народної Республіки.

 

 

Через сто років після установчих зборів ТЧХУ перетворилося на широко визнану українську гуманітарну організацію, яка надає допомогу та поліпшує добробут для тих, хто потребує цього по всій країні.

 

 

Сьогодні ТЧХУ є справжньою загальнонаціональною організацією, яка має Національний комітет у Києві, 24 обласні організації та Київську міську організацію.

 

 

«Протягом багатьох років Товариство Червоного Хреста України є партнером Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Почався вже п’ятий рік конфлікту на сході України, і для тієї великої кількості людей, які потребують допомоги, тісна співпраця наших двох організацій залишається такою ж важливою, як і раніше. В цей особливий день я бажаю нашим друзям з ТЧХУ продовжувати розбудовувати успішну, ефективну та сучасну організацію. Вони можуть розраховувати на нашу цілковиту підтримку в цьому процесі, особливо зараз, коли переживають перехідний період і здійснюють глибокі реформи», – сказав Алан Ешліманн, глава делегації МКЧХ в Україні.

 

 

ТЧХУ та МКЧХ впевнено поглиблюють співпрацю в ряді сфер з моменту відкриття делегації МКЧХ в Україні у 2014 році. Наприклад, минулого року понад півмільйона людей скористалися послугами пунктів обігріву та охолодження Червоного Хреста по обидві сторони мосту біля Станиці Луганської, де отримали допомогу десятків волонтерів місцевого Червоного Хреста.

 

 

Крім того, патронажні сестри Товариства Червоного Хреста України допомогли близько 5000 людей в Донецькій та Луганській областях, а сотні волонтерів Червоного Хреста взяли участь у реалізації спільних з МКЧХ проектів, серед яких доставка гуманітарних продовольчих та гігієнічних наборів, ремонт пошкоджених будинків, поширення знань про небезпеку мін та надання психосоціальної підтримки.

 

 

МКЧХ та ТЧХУ є невід’ємними компонентами Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – найбільшої гуманітарної мережі світу. Керуючись принципами нейтральності та неупередженості, цей Рух, який складається з МКЧХ, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця і 191 національного товариства, надає допомогу жертвам стихійних лих і збройних конфліктів.

 

 

МКЧХ, Міжнародна федерація та національні товариства є незалежними організаціями, кожна з яких має свій власний статус і не має повноважень над іншими організаціями.

 

 

Фото – прес-служби МКЧХ

За джерелом:

http://ua.icrc.org/2018/04/18/100-anniversary-urcs-ukr/

 

Переглядів: 396 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024