Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 22 » У Берліні збирають пожертви на літній табір для дітей Донеччини
19:21
У Берліні збирають пожертви на літній табір для дітей Донеччини

 

 

МИЛОСЕРДЯ МИТЦІВ І МУЗИКАНТІВ

 

 

 

 

 

 

 

У Берліні активісти проводять акцію по збору коштів для організації

у передмісті німецької столиці літнього табору для дітей з прифронтової зони.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

 

 

Протягом кількох днів, починаючи з суботи, бажаючих запрошують на своєрідний вернісаж робіт, в основному юних майстрів, які можна придбати і зробити пожертвування.

 

 

 

 

 

 

"Усі зібрані гроші підуть на організацію табору для дітей в рамках проекту Music Rettet (Музика рятує), який є частиною великого благодійного проекту Heart for Ukraine", - розповіла його координатор, німецький скрипаль з українським корінням Марина Бондас.

 

 

Зокрема, 5 картин приїхали до Берліна з Авдіївки. Їх написали місцеві хлопці під керівництвом Алана Маєра. Художник, який народився у Санкт-Петербурзі, має ізраїльський паспорт і живе в Берліні, часто буває на Донбасі, їздить в рамках проектів і проводить з хлопцями заняття: знайомить з різною технікою, показує, як грунтувати полотно, як писати картину.

 

 

Берлінський фотограф Ілля Мантель, координатор педагогічного процесу у літньому таборі під Берліном, також проводить заняття з дітьми з художньої фотографії. На виставці-продажу представлено кілька спільних робіт.

 

 

14-річний Женя з Авдіїївки, учасник торішнього табору, підготував кілька чудових, глибоких фотографій, які показують рідні місця. Хлопчик живе під опікою, захоплюється фотографією і музикою.

 

 

Ряд картин приїхав з Мар‘їнки, дещо прислали із Золотого.

 

 

Ще одна добірка картин була намальована хлопцями в літньому таборі минулого і позаминулого літа. Кілька творів надали юні художники з різних регіонів України, вони були учасниками всіляких творчих конкурсів.

 

Крім того, прикраси з бісеру передали мама і донька з Краматорська. Вони пережили окупацію, війну і зараз виготовляють свої прикраси, зокрема, для благодійних цілей.

 

 

 

 

 

 

 

Місце для проведення "вернісажу", свою галерею GeoArt запропонував німецький грузин Ілля Басилашвілі, якого не залишив байдужим проект допомоги українським дітям з прифронтової смуги.

 

 

Як повідомлялося, цього року скрипаль Бондас та її однодумці мають намір організувати 2 групи по 20 дітей: одна з Авдіївки, друга з Мар‘їнки, у червні та липні. Вперше подібний табір був організований зусиллями волонтерів 2016 року.

 

 

Фото – Укрінформ

З відкритих джерел в Інтернеті

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2446736-u-berlini-zbiraut-grosi-na-litnij-tabir-dla-ditej-donbasu.html

 

Переглядів: 442 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024