Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 23 » З нагоди 100-річчя ТЧХУ у Львові відбулося покладання квітів на могилу Катерини Зарицької
18:44
З нагоди 100-річчя ТЧХУ у Львові відбулося покладання квітів на могилу Катерини Зарицької

 

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні , 23 квітня, з нагоди 100-річчя ТЧХУ керівництво Львівської ОО ТЧХУ організувало покладання

квітів на могилу Катерини Зарицької, керівника Українського Червоного Хреста в лавах УПА в 1943-47 рр.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вшануванні взяли участь: голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко, старша медична сестра ЛОО ТЧХУ Ірина Валько, волонтер Служби розшуку Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Анастасія Остасюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

Працівники і волонтери Личаківської районної організації м. Львова Товариства Червоного Хреста України зчаста бувають на цій могилі. Так, наприклад, розносячи разом зі скаутами Вифлиємське Світло Миру по установах і організаціях перед Різдвом і Новим Роком, Червоний Хрест подбав про те, щоб лампадка цього чудодійного світла була встановлена і на могилі Катерини Зарицької.

 

 

 

 

 

 

Не забуває і влада Львова про цю могилу. Дуже приємно було, що ЛОДА, наприклад, організувала на минулих канікулах для дітей, що прибули на оздоровлення з Волновахи, екскурсію на Личаківське кладовище. Діти побачили на власні очі не тільки те, де спочивають Іван Франко, Володимир Івасюк, Ростислав Братунь, Еммануїл Мисько та інші видатні люди своєї епохи, але і місце, де спочиває Катерина Зарицька.

 

 

 

 

 

 

Вони дізналися, що керуючись принципами гуманізму і засадами Червоного Хреста, з поля бою її патронажні медичні сестри виносили поранених не тільки своїх, але і чужих вояків. Та коли Катрусю арештували, на цю обставину радянський суд не звернув уваги, і вона, як політв'язень, промучилася у ГУЛАГу на Воркуті 25 років. Потім, після повернення, їй було заборонено проживати у м. Львові. Жила в м.Коломиї, що на Прикарпатті. Там і відійшла у кращий світ. В роки незалежої України була перепохована на Личаківське кладовище у Львові, поряд з могилою свого чоловіка Михайла Сороки, також борця за волю України.

 

 

 

 

 

 

Шанують Катерину Зарицьку її бойові побратими і влада. Завдяки їм, під час відзначення 75-річчя від створення УПА, нащадкам Катерини Зарицької була вручена Олегом Синюткою, головою ЛОДА, посмертна нагорода - Срібний Хрест Заслуги.

 

 

 

 

 

Личаківська РО м. Львова ТЧХУ робить усе можливе, щоб ім'я Катерини Зарицької не забувалося у віках.

 

 

 

 

 

 

Фото - Ірини Апостолюк

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 415 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024