Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 25 » Виставка, присвячена 100-й річниці утворення Товариства Червоного Хреста України
11:48
Виставка, присвячена 100-й річниці утворення Товариства Червоного Хреста України

 

АКТУАЛЬНА ВИСТАВКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днями у Національному музеї–заповіднику «Битва за Київ у 1943 році»

відбулась презентація виставки, присвяченої 100 - річчю ТЧХУ.

 

 

 

 

Презентацію відкрив директор музею – заповідника Іван Вікован. Він наголосив, що військовий музей, зрозуміло, й більшість експонатів та фотоматеріалів виставки присвятив саме періоду ІІ Світової війни, адже в цей час на фронт було відправлено більше ніж 100 тисяч медичних сестер та санінструкторів.

 

Основна частина їх була добровольцями. Саме завдяки їх зусиллям більшість поранених верталась в стрій. Роботу тринадцяти українок, сестер милосердя, під час ІІ Світової війни було відзначено медичною нагородою «Флоренс Найтінгейл».

 

Серед них – Марія Щербаченко, що отримала звання Героя Радянського Союзу під час Київської визвольної операції. Навіть перший донорський пункт під час війни було відкрито в 1941 році саме у Києві на вулиці Виноградній. Директор музею запросив вшанувати тих представників Червоного Хреста, хто загинув, виконуючи свій обов’язок на полі бою, хвилиною мовчання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перед присутніми також виступила Голова районної організації Червоного Хреста України та в.о. Голови Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Правдива, яка розповіла про діяльність Червоного Хреста України в сучасних умовах, бо протягом останніх чотирьох років Товариство Червоного Хреста працює в особливому режимі. Це зумовлено анексією Криму та збройним конфліктом на сході України. Через погіршення соціальної та економічної ситуації, поглиблення гуманітарної кризи в країні перед Товариством Червоного Хреста постали нові завдання, розширився спектр діяльності. Це й робота з біженцями, й надання психологічної допомоги, й зміцнення служби реагування на надзвичайні ситуації.

 

В зв’язку з цим музей–заповідник започаткував провести цикл заходів для учнів та дорослих району під назвою «Школа необхідних знань».

 

Мета циклу – навчити людей діяти в екстремальних ситуаціях, надати допомогу собі і тому, хто поруч.

 

Перший захід був присвячений наданню першої невідкладної медичної допомоги. Перед школярами Новопетрівської ЗОШ № 1 виступила змішана група волонтерських організацій: «Український легіон», Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова, «Аномалія».

 

 

 

 

 

 

 

 

В доступній для дітей формі, за допомогою сучасних манекенів волонтери та інструктори Андрій Сологуб, Василь Прядка, Валентина Кашка, Роман Халімовський та Арсеній Толстих показали дітям, як допомогти товаришу й собі при різних нещасних випадках. Дві години промчали непомітно. Школярі ще довго обговорювали надбанні знання.

 

В подальшому співробітники музею планують продовжити цикл необхідних знань, адже життя сьогодні вкрай небезпечне. Українці, дорослі і діти, повинні розуміти, як поводитися, наприклад, під час пожежі, або з вибуховими пристроями, чи зброєю. Можливо, це врятує чиєсь життя.

 

 

Фото – Київської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://koda.gov.ua/news/vistavka-prisvyachena-100-y-richnici-utvor/

 

Переглядів: 443 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 00:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024